• Medmänsklighet i praktiken

  • Mat, vägledning, gemenskap

  • Medmänsklighet i praktiken

Skulle du klara att sova utomhus mitt i vintern?

Snön i Stockholm lyser upp den annars så mörka årstiden men för många av våra gäster blir livet mycket svårare. Och mycket kallare. Du kan hjälpa fler att få sova med tak över huvudet genom att ge ett bidrag härintill.

Vi tycker att tak över huvudet en kall natt är en självklarhet för alla medmänniskor. Därför är vi involverade i flera olika projekt för att ge värme och vila till hemlösa i Stockholm. Projekten heter; Vinternatt, Akutboende och Extra kalla nätter.  Här kan du läsa mer om våra vinterprojekt

Vill du veta mer om vad vi gör? Prenumerera på nyhetsbrev

Ny Gemenskap gör skillnad genom att erbjuda medmänsklighet i praktiken.

Ny Gemenskap har sedan starten 1968 stöttat hemlösa och socialt utsatta människor i Stockholm. Vi är en ideell medlemsförening som är öppen för alla. Varje dag möter vi 400-500 medmänniskor med gratis mat, gemenskap, kultur, dusch, tvätt och inte minst vägledning till ett bättre liv. Vi är opolitiska och religiöst obundna. Vi samarbetar med många olika aktörer bl.a. Stockholms Stad, andra organisationer och kyrkor. Vill du också göra skillnad? Ge ett bidrag, bli medlem och/eller bli volontär.

 Stöd oss

För många av våra gäster är Ny Gemenskap också en väg ur utsatthet

Hos oss är alla välkomna på sina egna villkor och ingen ställs åt sidan. Den som kan och vill får dessutom vägledning och stöd genom Ny Gemenskap. Vi tror på varje människas inneboende kraft och att vi genom delaktighet, dialog och samverkan tillsammans kan hitta vägar ur svåra livssituationer. Här kan du läsa historier ur verkligheten.

 Stöd oss

Aktuellt och viktigt:

  1. Ny Gemenskap har årsmöte 28/3 på Västberga Gård. Läs mer här.
  2. Vad händer under våren 2021? Läs mer och ladda ned informationsbladet som pdf: Ny-Liggande A5-GemenskapsNytt #1 2021
  3. Extra Kalla Nätter, se inslaget på SVT Nyheter om vad Ny Gemenskap och samarbetspartners gör för att ge behövande tak över huvudet i vinterkylan.
  4. Gör skillnad, bli medlem i Ny Gemenskap. Det är kostnadsfritt och ditt stöd ger dig möjligheten att utveckla ett medmänskligare samhälle. Läs mer här.

 Stöd oss

Några av våra samarbetspartners

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen och samla in anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies.

Jag samtycker.