• Medmänsklighet i praktiken

 • Mat, vägledning, gemenskap

 • Medmänsklighet i praktiken

Bli medlem i Ny Gemenskap

Hjälp oss att bygga en medmänskligare värld, bli medlem du också!  Det är kostnadsfritt.

  BLI MEDLEM

  Fält markerade med * är obligatoriska
  Ge ett bidrag till medmänsklighet i praktiken

  Vi lever i ett överflödssamhälle men det kommer inte alla till del. Fortfarande finns det alldeles för många medmänniskor som av olika anledningar har fallit igenom det sociala skyddsnätet.  Ingen väljer ett liv i utsatthet men alldeles för många hamnar där. Då finns Ny Gemenskap som en fristad i nöden. Vi har sedan 1968 funnits med mat, värme, gemenskap, vägledning och aktiviteter för hemlösa, ensamma och utsatta. I stort sett varje dag, året om. Det är det vi kallar att visa medmänsklighet i praktiken. Ge ett bidrag, det kommer göra skillnad. I praktiken. Tack för ditt stöd!

   

  Mötesplats för ukrainska flyktingar

  Varje tisdag mellan kl. 13-18 har vi öppet i Söderhöjdskyrkans kafé för dig som har kommit hit som flykting från Ukraina. På plats finns hjälp att komma närmare arbetsmarknaden, via jobbsök och utbildning. Här finns krisstödjare, andliga rådgivare och samtalsterapeuter samt möjlighet till juridisk rådgivning och stöd. Det finns även en lekhörna för barn. Utöver det samverkar vi med andra aktörer som kan bidra ytterligare inom kultur, sport och fritidsaktiviteter.
  Tolkar finns på plats. Vi bjuder på enklare mat samt kaffe och te.

  Varmt välkomna till Söderhöjdskyrkan, Blecktornsgränd 13 vid Mariatorget.
  Mötesplatsen arrangeras av Ny Gemenskap tillsammans med Söders kristna råd, Söderhöjdskyrkan, Röda korset , Songlines, Sociala Missionen och Swedish at work.

  Vi söker fler volontärer

  Vill du göra nytta och känna meningsfullhet? Då ska du bli volontär på Ny Gemenskap och ge stöd åt hemlösa, ensamma och utsatta!
  Vi söker nu volontärer till Kafé Vällingby ,Kafé Kungsholmen  och Västberga. Du väljer själv hur ofta men kontinuitet är viktigt. Vi har uppdrag både på förmiddagen, eftermiddagen samt på söndagar.
  Vad du som volontär kan hjälpa till med är bland annat att förbereda mat, servera gäster, koka kaffe, plocka disk, städa, umgås med gäster och självklart; att vara ett vänligt ansikte som behandlar gästerna med mänsklighet och respekt.
  När och var sker uppdraget
  Kafé Vällingby: Solursgränd 2, mellan kl. 8.00 – 13.00 på vardagar
  Kafé Kungsholmen: John Ericssonsgatan 11, mellan kl.  12.00-17.30 måndag, onsdag och fredag
  Västberga: Västberga gårdsväg 30, mellan kl. 12-15.30 på söndagar
  Intresserad? maila oss: volontar@nygemenskap.org

  Några av våra samarbetspartners

  Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen och samla in anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies.

  Jag samtycker.