Café Kungsholmen
Öppet och välkomnande
Varmt välkommen till Café Kungsholmen
Vi är ett eftermiddagscafé och har öppet mellan kl 13-17 måndagar, onsdagar och fredagar varje vecka.
Här samarbetar vi med föreningen Den Öppna Dörren och adressen är John Ericssonsgatan 11, Buss 61 i riktning västerut stannar på John Ericssongatan, och det är ca 5-10 minuters promenad från T-banestationerna Fridhemsplan och Rådhuset.
Tanken är att du ska kunna ta en fika, en smörgås eller något annat gott och få hjälp med olika praktiska frågor, om du vill. Mötet och gemenskapen står i centrum, och vi erbjuder även vägledning mot framtiden, hjälp med myndighetskontakter, digitala frågor, juridik, allmän rådgivning men framförallt: Gemenskap.
Vi uppmärksammades också av lokaltidningen Mitt i som skrev en fin artikel om verksamheten, Den kan du läsa här.
Kontaktpersoner
Kontaktperson Café Kungsholmen:
Mary Nelder:
Mail: mary.nelder@nygemenskap.org
Kontaktperson Den Öppna Dörren:
Inessa Rejer:
Mail: stockholm@denoppnadorren.se.
Tel: 08-650 84 17 eller 072-332 84 17
Här kan du läs mer om Den Öppna Dörren.
Vi är alla människor
Hit är alla välkomna precis som man är, och vi ställer inte någon åt sidan utan vill vara en öppen mötesplats där förändring och förbättring av ens livssituation kan ta sin början. det vill säga en plats där människor får vara tillsammans i värme för en stund.
Vill du ha Västbergas och alla kaféernas öppettider, aktiviteter och händelser samlade? Ladda ner GemenskapsNytt #3 September2024
Från en lokal till fem
Bakgrund till Café Kungsholmen
År 1973 så låg vår lokal ”Kammis” på Kammakargatan 36. Då var det ett centrum för det mesta av vår verksamhet. Som ett resultat blev ”Kammis” snabbt en välkänd och älskad mötesplats för många hemlösa och utsatta. Med andra ord, en fridstad och en oas.
När lokalen tyvärr sades upp 2008 var det sorgligt, men nya möjligheter öppnades. NyGemenskap fick av Stockholm Stad flytta till vackra Västberga Gård, och arbetet i city fortsatte genom samarbete med olika församlingar i innerstaden
Då föddes Café i Gemenskap. En verksamhet som startade år 2010 med en vision, mål och metod som formulerades och ligger till grund för våra kafémötesplatser. Dessutom har vi nu fem mötesplatser att erbjuda, istället för bara en och det kan bli fler ifall behovet ökar.
Frågor och svar om Ny Gemenskaps verksamhet
Swisha till 900 53 31 eller använda Gåvoplusgiro 900 533–1 eller gå in via den här länken. Ny Gemenskaps verksamhet är helt beroende av olika former av stöd och speciellt pengagåvor. De gör att vi kan fortsätta att stötta medmänniskor i olika former av utsatthet med mat, rådgivning, kläder, kultur, aktiviteter och gemenskap. I stort sett varje dag. Året runt. Tack vare vårt 90-konto kan du vara trygg med att din gåva verkligen når fram. Visste du att vi i snitt serverar 400-500 gratis frukostportioner varje dag? Det kallar vi medmänsklighet i praktiken.
Varje bidrag gör nytta hos Ny Gemenskap och våra månadsgivares insatser är vi extra tacksamma för. Här kan du bli månadsgivare. Som månadsgivare hjälper du till att långsiktig bygga upp trygg och stabil verksamhet i Ny Gemenskap. Du vet att ditt bidrag gör konkret nytta och vi ökar våra möjligheter att förstärka och planera för en ännu mer kvalitativ verksamhet. Det tar tid och det är ett arbete som alltid måste utvecklas. Som månadsgivare blir ditt bidrag en del av verksamhetsutvecklingen. Och ditt stöd når fram, din garanti för detta är vårt 90-konto.
https://nygemenskap.org/testamente/Vill du att ditt testamente ska göra skillnad för hemlösa, ensamma och utsatta människors liv? Genom att skriva in Ny Gemenskap i ditt testamente hjälper du oss att fortsätta vårt viktiga arbete och ditt testamente blir dessutom kostnadsfritt att ta fram. Ny Gemenskap samarbetar med den juridiska digitaltjänsten Jurio. På deras hemsida kan du upprätta ett testamente på under 15 minuter – var och när det passar dig. Du kan i ditt testamente ge ett sista bidrag till medmänniskor i utsatthet. En grupp som tyvärr växer allt mer. Gå in här och läs mer.
Våra volontärer är till en stor del ryggraden i Ny Gemenskap. De bryr sig. De vill göra skillnad. De ger ökad kraft till verksamheten med sitt engagemang, sin energi och sin kreativitet. Alla behövs och man kan hjälpa till på många olika sätt. Även om vi helst ser att man hjälper till lite mer regelbundet så är alla goda krafter välkomna. Besök gärna någon av våra verksamheter för att lära känna oss lite närmare. Dels kan man hjälpa till vid enskilda tillfällen eller så kan man vara volontär regelbundet t.ex. 1 gång/månad. Du måste ha fyllt 18 år för att bli volontär hos oss. Läs mer här.
Ja, man kan verkligen bidra som företag. Vi har idag flera givande samarbeten med olika organisationer.
Våra samarbetspartners kallar vi för våra stöttepelare.
Några exempel är Stiftelsen Bertil Strömberg, Stiftelsen Oscar Hirschs Minne och Byggmästare Axel Alms Stiftelse.
Är du intresserad av att bli en stöttepelare eller samarbetspartner?
Tryck på knappen nedan för att lära dig mer eller hör av dig Christer Odebrand, insamlare: christer.odebrand@nygemenskap.org
Frågor och svar om caféer