Café Kungsholmen

Öppet och välkomnande

Varmt välkommen till Café Kungsholmen

Vi är ett eftermiddagscafé och har öppet mellan kl 13-17 måndagar, onsdagar och fredagar varje vecka.

Här samarbetar vi med föreningen Den Öppna Dörren.
Adressen är John Ericssonsgatan 11. Buss 61 i riktning västerut stannar på John Ericssongatan. 5-10 minuters promenad från T-banestationerna Fridhemsplan och Rådhuset.

Tanken är att du ska kunna ta en fika, en smörgås eller något annat gott och få hjälp med olika praktiska frågor. Om du vill. Mötet och gemenskapen står i centrum.

Vi erbjuder även vägledning mot framtiden, hjälp med myndighetskontakter, digitala frågor, juridik, allmän rådgivning men framförallt gemenskap.

Vi uppmärksammades också av lokaltidningen Mitt i som skrev en fin artikel om verksamheten, Den kan du läsa här.

Har du frågor eller vill bidra så hör av dig till Mary Nelder på mail mary.nelder@nygemenskap.org

Kontaktperson på Den Öppna Dörren är Inessa Rejer som nås på stockholm@denoppnadorren.se. Här kan du läs mer om Den Öppna Dörren.

Tel: 08-650 84 17 eller 072-332 84 17

Hit är alla välkomna, precis som man är, i vilket skick man än är i. Vi vill inte ställa någon åt sidan utan vara en öppen mötesplats där förändring och förbättring av ens livssituation kan ta sin början. Och där människor får vara i värme och gemenskap för en stund.

Vill du ha Västbergas och alla kaféernas öppettider, aktiviteter och händelser samlade?
Ladda ner GemenskapsNytt #1 Januari 2024

en manlig gäst på ny gemenskap kafé kungsholmen
en bild på en man på ny gemenskaps kafé i Kungsholmen

Från en lokal till fem

Bakgrund till Café Kungsholmen i Gemenskap

Från år 1973 var ”Kammis”, vår lokal på Kammakargatan 36, centrum för det mesta av vår verksamhet. ”Kammis” blev snabbt en välkänd och älskad mötesplats för många hemlösa och utsatta. En fridstad och en oas.

När lokalen tyvärr sades upp 2008 var det sorgligt, men nya möjligheter öppnades. Ny Gemenskap fick av Stockholm Stad flytta till vackra Västberga Gård, och arbetet i city fortsatte genom samarbete med olika församlingar i innerstaden.

Då föddes Café i Gemenskap. En Verksamhet som startade år 2010 med en vision, mål och metod som formulerades och ligger till grund för våra kafémötesplatser. Istället för att bara ha en mötesplats att erbjuda så har vi nu fem. Och det kan bli fler för behovet ökar.

HUR KAN JAG BIDRA PÅ RIKTIGT?

Frågor och svar om caféer

Några av våra samarbetspartners