Café Östermalm

Öppet och välkomnande

Varmt välkommen till Café Östermalm

Vi serverar frukost måndag– fredag kl 9-12.00 har ofta samlingar och olika aktiviteter kl 10.30

Här samarbetar vi med Frälsningsarmén på Templet.
Adressen är Östermalmsgatan 69, T-banestation Stadion.

Café Östermalm ligger i ett av Stockholms mest välbärgade områden och är ett exempel på vår strävan att vara en öppen mötesplats för alla. Hit är alla välkomna, precis som man är, i vilket skick man än är i.

Till våra fem caféer runt om i Stockholm kommer medmänniskor som ofta är hemlösa, ensamma, fattigpensionärer, socialt utsatta eller behövande med olika former har olika form av missbruk. Men det är viktigt att komma ihåg, vi ställer inte någon åt sidan utan är en inkluderande ideell förening som erbjuder förändring och förbättring av ens livssituation där ett besök hos oss kan ta sin början. Eller så önskar man bara att få vara i värme och gemenskap för en stund. Alla är välkomna.

Café Östermalm ligger på Östermalmsgatan 69 ett precis ett kvarter från Karlavägen och lika långt från Valhallavägen. Vi håller till i Frälsningsarméns lokal Templet. Frälsningsarmén är också en av våra närmaste samarbetspartners. Tillsammans blir vi starkare och kan göra ner skillnad. Närmaste tunnelbanestation är Stadion men det stannar fler bussar i närheten.

Caféföreståndare: Cecilia Frisendahl
Tel: 08-122 07 027
E-post: kafeostermalm@nygemenskap.org

Vill du ha Västbergas och alla caféernas öppettider, aktiviteter och händelser samlade?
Ladda ner GemenskapsNytt #1 Januari 2024

Från en lokal till fem

Bakgrund till Café Östermalm i Gemenskap

Från år 1973 var ”Kammis”, vår lokal på Kammakargatan 36, centrum för det mesta av vår verksamhet. ”Kammis” blev snabbt en välkänd och älskad mötesplats för många hemlösa och utsatta. En fridstad och en oas.

När lokalen tyvärr sades upp 2008 var det sorgligt, men nya möjligheter öppnades. Ny Gemenskap fick av Stockholm Stad flytta till vackra Västberga Gård, och arbetet i city fortsatte genom samarbete med olika församlingar i innerstaden.

Då föddes Café i Gemenskap. En Verksamhet som startade år 2010 med en vision, mål och metod som formulerades och ligger till grund för våra cafémötesplatser. Istället för att bara ha en mötesplats att erbjuda så har vi nu fem. Och det kan bli fler för behovet ökar.

HUR KAN JAG BIDRA PÅ RIKTIGT?

Frågor och svar om Caféer i Gemenskap

Några av våra samarbetspartners