Påsk i Gemenskap

Alla borde får fira påsk i glädje med nära och kära. Men det är tyvärr många hemlösa och utsatta som inte får den chansen.  I påsktider brukar Ny Gemenskap med samarbetspartners bjuda in till en påskmåltid, Påsk i Gemenskap, men pandemin satte stopp för detta i år. Påsk i Gemenskap har ändå genomförts enligt plan med lunchkasseutdelning under alla påskdagar. Vi har delat ut över 1.000 luncher och vill från djupet av vårt hjärta säga TACK till alla som engagerat sig; ni som givit gåvor i form av ekonomiska medel, mat, blommor och dryck. Nästa år hoppas vi att vi får dela gemenskap och måltid tillsammans utan coronarestriktioner.

 

 

Värmande stor uppslutning för Påsk i Gemenskap 2021

 

Påsk i Gemenskap genomfördes under alla påskdagarna i år. Långfredagen var det en stor uppslutning på Västberga Gård. P.g.a. kö öppnade vi tidigare för att minska på trängseln. Ett stort antal volontärer fanns på plats för att dela ut en god lunch, påskgodis och en påskblomma. Radio Stockholm fanns på plats för att berätta om vårt arbete. Och så rullade hela påskhelgen på. Totalt delade vi ut en påsklunch till över 1.000 personer. Detta hade inte varit möjligt om inte vi haft god hjälp.

Hela påsken engagerade sig ett stort antal volontärer med att; laga mat, packa kassar, dela ut mat och framförallt bidrog de till att vi kunde ha en gemenskap även i dessa pandemitider.

Att företag som Spendrups, Marabou tillsammans med många andra företag bidrog med dryck, godis och mat. Framförallt möjliggjordes hela insatsen under påsken av ett stort antal gåvor av er givare, som på olika sätt gav över 1000 stycken luncher. Alla är värda ett stort TACK!

Vill du bidra till att göra livet lite lättare för fler utsatta och hemlösa även på andra tider av året? Ge ditt bidrag nedan.

 

 

Påsk i Gemenskap arrangeras av Ny Gemenskap, Hela människan I Stockholm, Immanuelskyrkan, S:t Johannes Församling och Maria Magdalena Församling.