Kafé Norrmalm

Öppet och välkomnande

Varmt välkommen till Kafé Norrmalm

Vi serverar frukost måndag– fredag kl 9-12.00 och har ofta samlingar med musik, kultur eller andra aktiviteter kl 10.30.

Här samarbetar vi med Baptistförsamlingen Korskyrkan i Stockholm. Adressen är Birger Jarlsgatan 66B, T-banestation Rådmansgatan.

Kafé Norrmalm drivs i samarbete med Korskyrkan och andra församlingar på Norrmalm. Vi håller till i Korskyrkans lokaler mitt emot Immanuelskyrkan nästan i korsningen Birger Jarlsgatan 66, snett emot gamla Spårvagnshallarna. Närmaste tunnelbanestation är Rådmansgatan men det stannar bussar nästan utanför porten. Immanuelskyrkan har vi ett varmt och långt samarbete med.

Kaféföreståndare: Jonas Stadling, jonas.stadling@nygemenskap.org
Tel 08-122 07 023
Föreningsmedarbetare: Linda Ström, linda.strom@nygemenskap.se
E-post: kafenorrmalm@nygemenskap.org

Några frågor till Jonas Stadling, föreståndare Kafé Norrmalm

Några frågor till Linda Ström, föreningsmedarbetare Ny Gemenskap

Från en lokal till fem

Bakgrund till Kafé i Gemenskap

Från år 1973 var ”Kammis”, vår lokal på Kammakargatan 36, centrum för det mesta av vår verksamhet. ”Kammis” blev snabbt en välkänd och älskad mötesplats för många hemlösa och utsatta. En fridstad och en oas.

När lokalen tyvärr sades upp 2008 var det sorgligt, men nya möjligheter öppnades. Ny Gemenskap fick av Stockholm Stad flytta till vackra Västberga Gård, och arbetet i city fortsatte genom samarbete med olika församlingar i innerstaden.

Då föddes Kafé i Gemenskap. En Verksamhet som startade år 2010 med en vision, mål och metod som formulerades och ligger till grund för våra kafémötesplatser. Istället för att bara ha en mötesplats att erbjuda så har vi nu fem. Och det kan bli fler för behovet ökar.

HUR KAN JAG GÖRA SKILLNAD PÅ RIKTIGT?

Frågor och svar om Kafeer

Några av våra samarbetspartners