Kafé Vällingby

Öppet och välkomnande

Varmt välkommen till Kafé Vällingby

Vi serverar frukost måndag– fredag kl 9-12.00 har ofta samlingar kl 10.30 med musik och blandade aktiviteter.

I Vällingby samarbetar vi med Västerorts Församling i Västerortskyrkan. Adressen är Solursgränd 2. T-banestation Vällingby.

Kafé Vällingby drivs i samarbete med Västerortskyrkan och stadsdelsförvaltningen. Vi håller till i Västerortskyrkans lokaler på Solursgränd 2 i Vällingby. Bara några kvarter ifrån tunnelbanan. Här öppnade Ny Gemenskap kafé våren 2016 och med en föreståndare som är skicklig musikant så blir det ofta musik i olika former.

Hit är alla välkomna, precis som man är, i vilket skick man än är i. En del är i olika former av utsatthet, andra uppskattar fikat och den familjära stämningen. Vi är en öppen inkluderande mötesplats för alla som uppskattar varma möten och respektfulla samtal. Vi vill inte ställa någon åt sidan utan vara en plats där förändring och förbättring av ens livssituation kan ta sin början. Och där medmänniskor får vara i värme och gemenskap för en stund. Det är tillsammans vi blir till.

Aktiviteter
Måndagar:  
Gatujuristerna kl. 9
Tisdagar: Bingo kl. 10.30
Onsdagar: Ofta musik

Kaféföreståndare: 
Christer Odebrand 
christer.odebrand@nygemenskap.org
Tel 08-122 070 25

Föreningsmedarbetare: 
Julia Ljungberg
julia.ljungberg@nygemenskap.org

KAFE NORRMALM

Från en lokal till fem

Bakgrund till Kafé i Gemenskap

Från år 1973 var ”Kammis”, vår lokal på Kammakargatan 36, centrum för det mesta av vår verksamhet. ”Kammis” blev snabbt en välkänd och älskad mötesplats för många hemlösa och utsatta. En fridstad och en oas.

När lokalen tyvärr sades upp 2008 var det sorgligt, men nya möjligheter öppnades. Ny Gemenskap fick av Stockholm Stad flytta till vackra Västberga Gård, och arbetet i city fortsatte genom samarbete med olika församlingar i innerstaden.

Då föddes Kafé i Gemenskap. En Verksamhet som startade år 2010 med en vision, mål och metod som formulerades och ligger till grund för våra kafémötesplatser. Istället för att bara ha en mötesplats att erbjuda så har vi nu fem. Och det kan bli fler för behovet ökar.

HUR KAN JAG GÖRA SKILLNAD PÅ RIKTIGT?

Frågor och svar om Kafeer

Några av våra samarbetspartners