Kafé Södermalm

Nu återgår vi till ordinarie öppettider och får äntligen börja servera frukost inomhus måndag– fredag kl 9-12.00 med samlingar kl 10.30. Varmt välkommen!

Dessutom kommer vi öppna på eftermiddagarna från och med 1/9 kl 13-16.
Fler gäster har uttryckt önskemål om att få mer egen tid i mindre grupper. Därför testar vi följande tider under hösten:

Tisdagar: Bara för tjejer/kvinnor
Onsdagar: Bara för dig +65
Torsdagar: Musik, kultur kl 14 för alla

Vill du ha händelser och öppettider på papper? OBS! Flera av våra kaféer kommer öppna eftermiddagsverksamhet i höst. Läs mer under respektive kafé. Här hittar du höstens händelser och tider: GemenskapsNytt #6 Oktober 2021

OBS! Vi fortsätter förstås vara försiktiga och följer Folkhälsomyndighetens aktuella coronariktlinjer.

 

Micke Gunnarsson, föreningsmedarbetare, och Maggie Hård af Segerstad

Kaféföreståndare: Maggie Hård af Segerstad, maggie.hard@nygemenskap.org
Tel 08-122 070 24

E-post: kafesodermalm@nygemenskap.org

Kafé Södermalm ligger på Blecktornsgränd 13 bara ett stenkast från Mariatorget precis nedanför Hornsgatspuckeln. Vi håller till i den vackra men okända Södermalmskyrkans lokaler. Närmaste tunnelbanestation är Mariatorget och det stannar fler bussar runt hörnet.

Några frågor till Maggie Hård av Segerstad, Kaféansvarig Södermalm

När började du på Ny Gemenskap och varför?
Jag hade en längre tid känt behovet av mer mening i mitt liv. Mitt gamla jobb hade problem och fler blev varslade. Genom Jul i Gemenskap kom jag i kontakt med Ny Gemenskap, började som volontär 2015 och sedan sökte jag och fick jobbet som kaféföreståndare på Kafé Södermalm 2019. Dessförinnan jobbade jag också på Kafé Vällingby. Jag vill göra skillnad och dra mitt strå till stacken. Det känner jag att jag får göra hos Ny Gemenskap.

Vad är det bästa med Ny Gemenskap?
Mötena med människor. Även om många så finns det alltid hopp, det är aldrig försent. Vi hade t.ex. en gäst som hade stora problem och hade förlorat både jobb, hem och familj. Han kom till oss, efter några gånger började han hjälpa till med olika praktiska saker. Tiden gick och gästen fick så småningom en provanställning och nu har han fått ordning på sitt liv igen. Vi gör skillnad.

Vad önskar du av framtiden?
Att det skulle finnas ännu mer att hinna samtala med gäster och ge dem både praktiskt och mänskligt stöd. Och sedan skulle jag vilja att vi knöt ännu fler kontakter med restauranger, teatrar och livsmedelsbutiker för att ta hand om sådant som annars skulle kastas. Minska matsvinnet helt enkelt.

Vill du stödja oss? Varje krona gör nytta, det bevisar bl.a. det att vi har ett 90-konto, godkänt av Svensk Insamlingskontroll.