Kafé Södermalm

Vi serverar frukost inomhus varje vardag mellan klockan 9-12 med samling kl. 10.30. Varmt välkomna!
Kafé Söder har öppet hela sommaren mellan kl. 9-12. Eftermiddagarna har öppet tom 22 juni, sen är det stängt över sommaren. Dock har Mötesplats för ukrainska flyktingar öppet på tisdagar hela sommaren.

Eftermiddagsöppet kl. 13-16.
Måndagar: Bara för tjejer/kvinnor
Tisdagar: Mötesplats för ukrainska flyktingar

Onsdagar: Bara för dig +60
Torsdagar: Öppet för alla

Vill du ha händelser och öppettider på papper? Här har kan du ladda ned ett uppdaterad version av GemenskapsNytt med tider, nyheter och event:
Ladda ned den här: GemenskapsNytt Juni 2022

 

 


Micke Gunnarsson, föreningsmedarbetare, och Maggie Hård af Segerstad

Kaféföreståndare: Maggie Hård af Segerstad, maggie.hard@nygemenskap.org
Tel 08-122 070 24

E-post: kafesodermalm@nygemenskap.org

Kafé Södermalm ligger på Blecktornsgränd 13 bara ett stenkast från Mariatorget precis nedanför Hornsgatspuckeln. Vi håller till i den vackra men okända Söderhöjdskyrkans lokaler. Närmaste tunnelbanestation är Mariatorget och det stannar fler bussar runt hörnet.

Några frågor till Maggie Hård av Segerstad, Kaféansvarig Södermalm

När började du på Ny Gemenskap och varför?
Jag hade en längre tid känt behovet av mer mening i mitt liv. Mitt gamla jobb hade problem och fler blev varslade. Genom Jul i Gemenskap kom jag i kontakt med Ny Gemenskap, började som volontär 2015 och sedan sökte jag och fick jobbet som kaféföreståndare på Kafé Södermalm 2019. Dessförinnan jobbade jag också på Kafé Vällingby. Jag vill göra skillnad och dra mitt strå till stacken. Det känner jag att jag får göra hos Ny Gemenskap.

Vad är det bästa med Ny Gemenskap?
Mötena med människor. Även om många så finns det alltid hopp, det är aldrig försent. Vi hade t.ex. en gäst som hade stora problem och hade förlorat både jobb, hem och familj. Han kom till oss, efter några gånger började han hjälpa till med olika praktiska saker. Tiden gick och gästen fick så småningom en provanställning och nu har han fått ordning på sitt liv igen. Vi gör skillnad.

Vad önskar du av framtiden?
Att det skulle finnas ännu mer att hinna samtala med gäster och ge dem både praktiskt och mänskligt stöd. Och sedan skulle jag vilja att vi knöt ännu fler kontakter med restauranger, teatrar och livsmedelsbutiker för att ta hand om sådant som annars skulle kastas. Minska matsvinnet helt enkelt.

Vill du stödja oss? Varje krona gör nytta, det bevisar bl.a. det att vi har ett 90-konto, godkänt av Svensk Insamlingskontroll.