Aktuellt


Under rubriken “Aktuellt” lyfter vi fram nyheter men också det som är viktigt att veta, speciella händelser, tankar och annat som synliggör och speglar vår verksamhet. Det kan vara händelser och personer som försvunnit i de sociala mediebruset eller utmanande frågeställningar. Helt enkelt saker som är lite extra viktiga att synliggöra.

 

 

Ladda ned GemenskapsNytt för november

Nu när vi går mot mörkare och kallare tider är det härligt att återigen kunna mötas i gemenskap inomhus. Har du sett att vi på fredagar, jämna veckor, har samtalsgrupp om livet? Platsen är Västberga Gård kl 10.30 -12. Dessutom börjar vi återigen servera Lunch i Gemenskap inomhus på fler platser. Men vi kommer också fortsätta bjuda på matkassar. Här kan du ladda ned GemenskapsNytt för november med tider, platser och händelser: GemenskapsNytt #7 November 2021 Varmt välkommen till Ny Gemenskap.

Läs hela

Nu får vi mötas inomhus, nytt uppdaterat GemenskapsNytt

Corona har legat som en våt filt över alla och envar. Nu får vi äntligen öppna verksamheten så att vi kan mötas i gemenskap även inomhus. Tack för visat tålamod och för respekt för de restriktioner som funnits. Nu kan vi äntligen leva upp till vårt namn fullt ut. Läs om nyheter och tider i detta nummer av GemenskapsNytt. Ladda ned det här som pdf: GemenskapsNytt #6 Oktober 2021

Läs hela

Äntligen, bingo, konst- och textilgrupper nystartar på Västberga Gård

Äntligen släpper corona sitt grepp och vi får öppna upp fler av våra gruppverksamheter på Västberga Gård igen. På måndagar bjuder vi in till bingo kl 13. Onsdagar är det konstgrupp mellan kl 9.30-13.30 och på torsdagar har vi textilgrupp kl 11-14.30. Missa inte heller våra musik- och kulturevenemang på söndagar kl 13. Läs mer under “Västberga Gård”. Varmt välkommen!

Läs hela

Ladda ned nya GemenskapsNytt med information om sommarens öppettider och händelser

Vill du ha händelser och öppettider på papper? Här hittar du sommarens händelser och öppettider: GemenskapsNytt #3 2021

Det händer mycket hos Ny gemenskap även på sommaren. Kafé Södermalm och Kafé Vällingby har öppet hela sommaren och Lunch i Gemenskap delar ut matlådor många lördagar i sommar. Vill du ha händelser och öppettider på papper? Här hittar du sommarens händelser och öppettider: GemenskapsNytt #3 2021

Läs hela

Så har Ny Gemenskap klarat ett år med coronapandemin

Det är nu ett drygt år sedan vårt land drabbades hårt av Coronapandemin. Coronapandemin drabbade oss alla och 2020 blev ett annorlunda år. För Ny Gemenskap som är en förening som i över 50 år har haft just gemenskapen i centrum blev det en stor prövning att ställa om verksamheten för att följa myndigheternas restriktioner, erbjuda säkra arbetsförhållanden för personal och volontärer och samtidigt bibehålla den unika metod vi har för att hjälpa de mest utsatta i vår stad.

Läs hela