Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister, besökte Kafé Söder

Amanda Lind, Kultur och demokrati minister, besökte Kafé Söder idag och fick information om Ny Gemenskaps olika verksamheter och serverade frukost till några kafé besökare.

Pressinbjudan Amanda Lind gör ett verksamhetsbesök hos Ny Gemenskap, Kafé Söder 29 maj (PDF)

Pressinbjudan

Varför har Ny Gemenskap funnits på plats för att hjälpa utsatta människor i över 50 år och varför satsar regeringen 50 miljoner till insatser för människor i särskild social utsatthet?

Välkommen på en annorlunda framtidsfrukost tillsammans med Ny Gemenskap och kultur-och demokratiminister Amanda Lind. Fredag den 29/5, kl.11. 30, Söderhöjdskyrkan, Blecktornsgränd 13 vid Mariatorget.

Coronakrisen tvingar ut fler och fler människor i utsatthet. Aldrig förr har behovet av Ny Gemenskaps insatser varit större än det är idag.

– Vi ser med stark oro på en situation där antalet hjälpsökande ökar stadigt. Och vi upplever att det blir fler och fler ”vanliga” människor som kommer. Ny Gemenskap vill och kan rusta för en framtid där fler ramlar igenom samhällets skyddsnät. Då ska vi fortsätta att finnas där. Det vill vi presentera och diskutera i ett pressmöte, säger Jan Erdholm, som nu har fått förtroendet att hjälpa Ny Gemenskap att utveckla verksamheten och göra den ännu mer känd och effektiv.

Ny Gemenskap är en ideell organisation som grundades 1968 med visionen att det inte ska finnas några hemlösa. Tyvärr går det åt fel håll. Idag finns det mer än 5000 hemlösa bara i Stockholm. Och antalet socialt utsatta ökar. Den situationen måste vändas.

Varje vardag möter Ny Gemenskap 400-500 människor med gratis mat och värdigt bemötande. Alla, oavsett bakgrund, är välkomna. Vi är ofta den sista utposten för många av Stockholms socialt utsatta. Hos oss är man en gäst som vi gör vårt yttersta för hjälpa, stötta och trösta. Hos Ny Gemenskap kan man få mat, värme och vila. Hos oss kan man få vägledning och lotsning ur sin utsatta situation.

Ny Gemenskap gör skillnad i praktiken. Varje dag. Året runt. Vi har dagverksamhet, aktiviteter och evenemang på Västberga Gård i Hägersten. Dessutom erbjuder vi frukost, lunch och en mängd olika aktiviteter på fyra Kaféer i Gemenskap på Söder, Norrmalm,
Östermalm och Vällingby. Vi erbjuder mat, musik, mat, dusch, tvätt och naturligtvis gemenskap. Du duger som du är.

För att kunna utveckla den goda verksamheten ska vi nu bli mer kända och öka båda antalet medlemmar, volontärer och samarbetspartners. Som kan stötta där andra inte kan stötta och hjälpa.

Välkommen till Ny Gemenskap

Plats: Söderhöjdskyrkan, Blecktornsgränd 13 vid Mariatorget
Tid: Fredag 29/5 kl. 11.30

Du är varmt välkommen på en framtidsfrukost och delta tillsammans med kultur-och demokratiminister Amanda Lind som är med och hjälper till att dela ut frukostpaket och diskutera situationen vi nu har i Sverige 2020 och speciellt i Stockholm. Ny Gemenskap är en verksamhet som gjort skillnad i mer än 50 år. Nu är det dags för nästa steg.

Jag hör av mig.

Mvh/Jan Erdholm, Administrativ chef för Föreningen Ny Gemenskap.
Mail: jan.erdholm@nygemenskap.org

Föreningen Ny Gemenskap, Västberga Gårdsväg 30, 126 30 Hägersten
Tel. Expedition: 08 – 22 17 09
Mail: info@nygemenskap.org

Vi finns på Facebook, Ny Gemenskap, I Gemenskap, Kafé i Gemenskap