Om oss

Ny Gemenskap har hjälpt hemlösa och socialt utsatta sedan 1968

Ny Gemenskap startade 1968 som en vision om ett annorlunda samhälle, en gemenskap där ingen åsidosätts, där alla accepteras och ingen kallas avvikande. Den som kommer till Ny Gemenskap ska bli sedd, hörd och bekräftad. Det mänskliga mötet är grundläggande.

En ideell förening

Ny Gemenskap är en ideell förening öppen för alla som vill vara medlemmar. Medlemmarna har möjlighet att aktivt påverka verksamheten genom föreningsmöten och årsmötet där styrelsen väljs. Verksamhetens innersida, dess kvalitet, handlar egentligen inte om antal besökare eller antal måltider.

Det är föreningens kärnvärden som gemenskap, delaktighet, samhörighet, människovärde som beskriver vad föreningen Ny Gemenskap djupast arbetar för. Du kan läsa mer om vår värdegrund här.

Anställda och volontärer ska inte främst göra något för en besökare utan helst göra något tillsammans med en besökare. Det ligger nära till hands att fråga: vad kan du själv bidra med?

Föreningen är politiskt och religiöst obunden, men det finns en levande tradition förknippad med politisk medvetenhet, för många förankrad i en kristen värdegrund. Vill du bidra?

 

 

Finansiering

Driften finansieras genom anslag från Stockholms socialförvaltning, olika kyrkor, fonder samt genom gåvor av olika slag. Föreningen har ett 90-konto och kontrolleras regelbundet av Svensk insamlingskontroll.

Volontärer och frivilliga

Vill du vara med som volontär i den öppna verksamheten eller på något av kaféerna? Läs mer här och fyll i formuläret. Skicka ett mail till volontar@nygemenskap.org. eller ring den plats du vill vara volontär vid. Som frivillig är du med i att ta ansvar för kök, städ, klädvård och verka för en god och öppen gemenskapen.

Anställda

Föreningen har ett 20-tal anställda och ett 35-tal volontärer. Är du intresserad av att bli volontär? Läs mer här. Se även kontakt för mer information.

OSA, AMI och Samhällstjänst

Personer med offentligt skyddat arbete (OSA) kan få arbeta på Ny Gemenskap om ett avtal gjorts upp med kommunen om detta. Vi har även ett samarbete med frivården och tar emot personer dömda till samhällstjänst.

Praktikanter

Årligen kommer praktikanter från socionomutbildningen och andra utbildningar till Ny Gemenskap under en del av sin studietid.