Jobba hos oss

Ny Gemenskap är en bred och levande organisation i ständig utveckling. Vi har höga ambitioner och vill följa med vår tid. Det innebär att vi är måna om att berika, bredda och fördjupa vårt lag med duktiga och besjälade medarbetare. Vill du bli en av oss? Det viktigaste är att du också förstår och tror på vikten av att göra skillnad genom att visa och stå för medmänsklighet i praktiken. Här presenterar vi aktuella jobb. Vill du skicka in en intresseanmälan så maila den med ditt CV till jobb@nygemenskap.org

OBS! MÅNGA SÖKANDE,
JOBBET ÄR TILLSATT.

Vi söker koordinator för projekt bland asylsökande

Vi hade aldrig kunna drömma om att få in så många och så spännande ansökningar. Det är många som vill arbeta för medmänsklighet och en bättre värld. Är du intresserad framöver? Skicka in en intresseanmälan så kanske du är rätt person i framtiden. Så här löd arbetsbeskrivningen:

Vill du bidra till ett medmänskligare Stockholms län? Vi söker dig som vill göra väntetiden i asylprocessen mer meningsfull. Vi kan erbjuda dig en möjlighet att vara med och göra verklig skillnad för människor som väntar på svar från migrationsverket eller migrationsdomstolen.

Beskrivning

Ny Gemenskap är en ideell medlemsförening och organisation som grundades 1968 med visionen – ett samhälle för alla. Vi vill verka för ett inkluderande samhälle som är socialt hållbart, fritt från fördomar, förtryck och diskriminering, där mångfald och respekt för människors olikheter råder. Föreningen driver sedan 3 år tillbaka projekten Nya Rum. Det är projekt som vänder sig till olika grupper av nya personer i Sverige. Bl.a. driver vi projekt i samarbete med Stockholms stad för gruppen ensamkommande.

Vi kommer nu driva ett projekt med medel från länsstyrelsen i Stockholms län. Projektet syftar till att göra väntetiden i asylprocessen meningsfull och motverka passivisering, underlätta kontakten med den svenska arbetsmarknaden och främja etableringen för dem som beviljas uppehållstillstånd.

Vem är du?

Som projektkoordinator är det uppgift att tillsammans med kollegor och volontärer starta upp och driva de olika aktiviteterna och stödgrupperna. Vi söker dig som tidigare antingen ideellt eller genom arbete har erfarenhet av gruppen asylsökande. Du är en ansvarsfull, lösningsorienterad och har en stor kreativ och pedagogisk förmåga. Det är av stor vikt att du är väl organiserad och har förmåga att arbeta på ett strukturerat sätt med både planering och genomförande.

Tjänsten är ett vikariat fram till årsskiftet. Rollen innebär till viss del arbete på kvällar och helger.

Kontaktperson för denna tjänst: Projektledare Torbjörn Sander, torbjorn.sander@nygemenskap.org

Sista ansökningsdag: 2021-09-20. Urval sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan utsatt slutdatum.