Vårt 90-konto
Vårt 90-konto är en kvalitetsstämpel och din garanti för att ditt bidrag gör nytta. Ny Gemenskap är stolta över att ha ett 90-konto hos Svensk Insamlingskontroll. Det är en trygghet både för dig som givare och för oss som ideell organisation.
Svensk Insamlingskontroll är en oberoende ideell organisation som i givarens intresse arbetar med kontroll av att insamlade medel används till rätt ändamål. De säkerställer genom årlig kontroll och granskning att den som bidrar med pengar till en insamlingsorganisation med 90-konto får tillgång till tillförlitlig information om hur pengarna används. De 435 organisationerna med 90-konto använder deras logotyp i sin marknadsföring som en kvalitetsstämpel som visar att det är en seriös organisation. 90-kontot har funnits för givarens trygghet i mer än 75 år.
Det är givarens intressen som de bevakar. Det finns inga lagregler i Sverige som anger hur penninginsamlingar bland allmänheten ska gå till. De flesta insamlingar är seriösa, men det finns också mindre seriösa.
Allmänheten har blivit mer medveten om 90-kontots betydelse när det gäller offentliga insamlingar. 90-kontot och deras logotyp är för givaren en bekräftelse på att insamlingen sköts på ett etiskt och ansvarsfullt sätt och att pengarna går till ändamålet (minst 75 % av de totala intäkterna) utan oskäliga kostnader (högst 25 % av de totala intäkterna). Du ska som givare aldrig känna dig lurad.
Om du har frågor om eller klagomål på en organisation som har 90-konto tveka då inte att kontakta Svensk Insamlingskontroll. Klicka här.
Endast de ideella föreninger, stiftelser och trossamfund, som har godkänts som 90-kontoinnehavare av Svensk Insamlingskontroll, och granskas av dem kan få ett sjusiffrigt 90-konto hos PlusGirot eller Bankgirot.
Observera att konton som börjar på 91, 92 osv. är inte 90-konton. Tro därför inte på argument att konton som börjar på 90 har tagit slut.
Svensk Insamlingskontrolls logotyp ska användas av organisationer som har 90-konto vid insamlingar bland allmänheten. Det gör det lättare att veta vilka insamlingsorganisationer som är seriösa. 90-konto är en kvalitetsstämpel.
Frågor och svar om Ny Gemenskaps verksamhet
Swisha till 900 53 31 eller använda Gåvoplusgiro 900 533–1 eller gå in via den här länken. Ny Gemenskaps verksamhet är helt beroende av olika former av stöd och speciellt pengagåvor. De gör att vi kan fortsätta att stötta medmänniskor i olika former av utsatthet med mat, rådgivning, kläder, kultur, aktiviteter och gemenskap. I stort sett varje dag. Året runt. Tack vare vårt 90-konto kan du vara trygg med att din gåva verkligen når fram. Visste du att vi i snitt serverar 400-500 gratis frukostportioner varje dag? Det kallar vi medmänsklighet i praktiken.
Varje bidrag gör nytta hos Ny Gemenskap och våra månadsgivares insatser är vi extra tacksamma för. Här kan du bli månadsgivare. Som månadsgivare hjälper du till att långsiktig bygga upp trygg och stabil verksamhet i Ny Gemenskap. Du vet att ditt bidrag gör konkret nytta och vi ökar våra möjligheter att förstärka och planera för en ännu mer kvalitativ verksamhet. Det tar tid och det är ett arbete som alltid måste utvecklas. Som månadsgivare blir ditt bidrag en del av verksamhetsutvecklingen. Och ditt stöd når fram, din garanti för detta är vårt 90-konto.
https://nygemenskap.org/testamente/Vill du att ditt testamente ska göra skillnad för hemlösa, ensamma och utsatta människors liv? Genom att skriva in Ny Gemenskap i ditt testamente hjälper du oss att fortsätta vårt viktiga arbete och ditt testamente blir dessutom kostnadsfritt att ta fram. Ny Gemenskap samarbetar med den juridiska digitaltjänsten Jurio. På deras hemsida kan du upprätta ett testamente på under 15 minuter – var och när det passar dig. Du kan i ditt testamente ge ett sista bidrag till medmänniskor i utsatthet. En grupp som tyvärr växer allt mer. Gå in här och läs mer.
Våra volontärer är till en stor del ryggraden i Ny Gemenskap. De bryr sig. De vill göra skillnad. De ger ökad kraft till verksamheten med sitt engagemang, sin energi och sin kreativitet. Alla behövs och man kan hjälpa till på många olika sätt. Även om vi helst ser att man hjälper till lite mer regelbundet så är alla goda krafter välkomna. Besök gärna någon av våra verksamheter för att lära känna oss lite närmare. Dels kan man hjälpa till vid enskilda tillfällen eller så kan man vara volontär regelbundet t.ex. 1 gång/månad. Du måste ha fyllt 18 år för att bli volontär hos oss. Läs mer här.
Ja, man kan verkligen bidra som företag. Vi har idag flera givande samarbeten med olika organisationer.
Våra samarbetspartners kallar vi för våra stöttepelare.
Några exempel är Stiftelsen Bertil Strömberg, Stiftelsen Oscar Hirschs Minne och Byggmästare Axel Alms Stiftelse.
Är du intresserad av att bli en stöttepelare eller samarbetspartner?
Tryck på knappen nedan för att lära dig mer eller hör av dig Christer Odebrand, insamlare: christer.odebrand@nygemenskap.org