Julkassen 2021

Ge utsatta en matkasse i jul. Det gör julen varmare och medmänskligare för alla.

 

Du, ditt företag, arbetslag eller arbetsplats kan naturligtvis ge hur många kassar som helst! Ger man 100 kassar får man ett tackdiplom av oss. Alla företag och arbetsplatser kommer dessutom synas med sitt namn på vår hemsida. Ge din julgåva till den som har det tufft redan idag.

Enklast blir det om du swishar den direkt idag till
90 05 331. Skriv Julkassen och ditt företags namn i meddelandet.

Vill du ha en gåvofaktura kan du maila dina uppgifter till marianne.princis@nygemenskap.org

Tack för din gåva!

En julkasse kostar 100:-, ger du hundra får ditt företag ett personligt inramat tackdiplom. Hur många vill ditt företag ge?

 


Ny Gemenskap gör skillnad, varje dag, året om.
Här är några livsöden som vi stödjer och har stöttat.

 


1. Esa, hemlösheten och vägledningens hopp.

“För Esa tog inte livet på gatan paus i våras när Corona blev påtagligt. Och inte nu i juletid när så mycket har blivit inställt och pausat. Han fortsätter som vanligt. För några år sedan kom han till Stockholm från ett av våra granländer. Han ville ha ett bättre liv. Det blev inte riktigt som planerat. I Stockholm hittade han ingen bostad och inget jobb. Sånt som ett vanligt liv ska innehålla. Varje natt går han runt i Stockholm city och letar efter tomburkar för att som en hederlig man kunna köpa sig ett mål mat dagen som kommer. När det börjar ljusna kommer han till Ny Gemenskap för en frukost, gemenskap och framförallt för att sätta sig vid ett element och sova en stund. Det är inget liv Esa egentligen vill leva. Han ville ju få det bättre i Stockholm. Men dagarna går. Ett jobb och en bostad kommer allt längre från att bli verklighet. Så istället har Esa ”tagit till flaskan”. För att glömma och för att klara av nästa natt på gatorna, som han säger. Och så läggs dagarna på hög. Den ena dagen är lik den andra; samla burkar på natten- sova mot ett element på förmiddagen också alkoholen. Så kan ett liv se ut mitt i en pandemi. Men. Nu har Ny Gemenskaps stöd, samtal och vägledning gett Esa nytt hopp. Vi har vunnit hans förtroende och vi håller gemensamt på att skissa på en realistisk steg-för-steg-plan ut ur det mörka. Det finns hopp. För alla.”

Tack vare en gåva från dig kommer Esa i år kunna få en julkasse med julmat, dricka och bröd. I kassen kommer det också att finnas en julklapp med en bok och en chokladask.
Vi hoppas att du vill hjälpa Esa och de andra som inte har ett eget hem i Stockholm idag. Det är tack vare dig och andra givare som Ny Gemenskap ”kan lysa upp samhällets skuggsida med små tomtebloss av vänlighet” i år också. Tack för att du gör det möjligt!

Ge din julgåva här: