Mötesplats för ukrainska flyktingar

Aldrig förr har behovet att medmänsklighet och konkreta insatser varit större. Ny Gemenskap har stöttat socialt utsatta i mer än 50 år och kommer att fortsätta så länge det behövs. Nu behöver våra grannar från Ukraina stöd. Därför har vi startat “Mötesplats Ukraina”.

Varje tisdag mellan kl. 13-18 är Söderhöjdskyrkans kafé öppet för flyktingar från Ukraina. På plats finns hjälp med att komma närmare arbetsmarknaden via jobbsök och utbildning. Vi informerar om sociala rättigheter och åtaganden och ger allmän samhällsinformation som gäller för nyanlända samt erbjuder rekryteringshjälp som inriktar sig på just nyanlända.
På mötesplatsen finns även stöd för psykisk hälsa genom tolkar, krisstödjare, diakoner, pastorer och samtalsterapeuter. För barn finns en lekhörna. Vi samarbetar även med andra aktörer som erbjuder kultur, sport & fritidsaktiviteter. Vi bjuder på enklare soppa, smörgås och kaffe samt delar ut kläder. Allt för att skapa en dräglig tillvaro för dem som har flytt kriget i Ukraina.
 
Adress: Blecktornsgränd 13 vid Mariatorget
Öppet: Tisdagar mellan kl. 13-18

Hjälp fler ukrainska flyktingar i Sverige! Swisha en gåva till 90 05 331 eller scanna QR-koden nedan. Du kan även betala in på plusgiro: 90 05 33-1

Märk din betalning med Ukraina. Tack för ditt stöd!

 

Vi har 90-konto som är en kvalitetsstämpel och din garanti för att ditt bidrag gör nytta i praktiken och att pengarna går till de behövande. Varje dag.