Jobba hos oss

Tjänsten är tillsatt
Vi söker en kaféföreståndare till Kafé Söder

Vill du göra skillnad på riktigt för hemlösa, ensamma och utsatta människor? Ny Gemenskap är en ideell organisation som över 50 år har arbetat med att ge mat, värme, stöd och framför allt medmänsklighet i praktiken till våra gäster.

Beskrivning
Kafé Söder finns i Söderhöjdskyrkan på Blecktornsgränd 13 och är en plats öppen för alla med fokus på stöd till samhällets mest utsatta. Till Kafé söder kommer människor med olika bakgrund från olika samhällsskikt och med olika behov. Utöver basbehov som frukost, kläder erbjuder vi våra gäster musik och kulturprogram samt stöd och vidarelänkning. Vi är tre fast anställda på plats samt volontärer, praktikanter och samhällstjänst.

I rollen som kaféföreståndare ingår att vara helhetsansvarig för verksamheten med personalansvar, adm. uppgifter, volontärsamordning, vägledning av samhällstjänst. Planera och stötta det dagliga arbetet och fördela arbetet samt inköp och ekonomi. Föreståndaren har ansvar för kontakt och samarbete med andra verksamheter som jobbar med de mest utsatta. Du kommer att samverka med ansvariga på våra andra fem kaféer samt föra en nära planering och dialog med verksamhetschef. I det dagliga arbetet ingår att tillsammans med arbetsteamet förbereda frukost, välkomnande och samvaro med gäster, genomföra dagliga aktiviteter samt städning. En stor del av arbetet handlar om det medmänskliga mötet och aktivt lyssnande. Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället – och för dina medmänniskor.

Vi kan erbjuda en utmanande och utvecklande tjänst, i ett litet och engagerat team. Här får du möjlighet att använda din erfarenhet för att skapa något nytt samt genomföra dina idéer.

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • tagit examen som socionom eller socialpedagog eller motsvarande.
  • erfarenhet av likartade verksamheter inom socialt arbete
  • erfarenhet av att leda grupper av medarbetare eller motsvarande

Personliga kvaliteter

  • väl utvecklad förmåga att ge ett gott bemötande till alla besökare, medarbetare och externa kontakter
  • förmåga att skapa förtroende
  • operativ och handlingskraftig
  • ansvarsfull och samarbetsvillig

Tjänsten är deltid med en omfattning av 70%.  Start omgående.

Frågor?

Kontakta Jan Erdholm
Verksamhetschef
E-post: jan.erdholm@nygemenskap.org
Tel. 070-55 88 210

Ansökan med CV och personligt brev skickas snarast till jobb@nygemenskap.org

Ny Gemenskap är innehavare av 90-konto via Svensk insamlingskontroll samt medlem av Giva Sverige och följer deras kvalitetskod.