Våra projekt

Samarbete med många

Ny Gemenskap driver fler projekt utöver den dagliga verksamheten

Ny Gemenskaps dagliga verksamhet består i grunden av insatserna på Västberga Gård och våra Kaféer i Gemenskap. Här finns vi till för hemlösa, utsatta och ensamma i stort sett varje dag, året runt. Men kom ihåg, alla är välkomna.

Många ser oss som en slags extra familj. Det tycker vi om att höra. Ny Gemenskap vill skapa meningsfulla och trygga mötesplatser där alla accepteras på sina egna villkor.

Att samverka och samarbeta med omvärlden är viktigt. Ny Gemenskaps verksamhet pågår inte i isolerad bubbla. Vi finns mitt i staden, mitt i livet, mitt bland medmänniskor.

Idag driver vi tre olika specialprojekt:

1. Mötesplats Ukraina, här får flyktingar från Ukraina hjälp, stöd och gemenskap på Kafe Södermalm tre dagar i veckan.

2. Äldre i Gemenskap, olika aktiviteter för gäster som är 65+

3. Vinternatt/Sommarnatt, här kan behövande få tillfällig sovplats när det bli extra kalla nätter. Gränsen går vid -7 grader.

Utöver dessa ovanstående projekt så samarbetar vid med olika församlingar och bjuder in till Lunch i Gemenskap. detta sker nästan varje lördag. Dessutom är vi medarrangörer till Jul i Gemenskap och Påsk i Gemenskap. Läs mer om detta här på hemsidan.

Några av de vi samverkar extra nära med de församlingar vars olika samlingslokaler är hjärtat i vår verksamhet. Vi samarbetar också med många andra aktörer inom både offentligt och ideellt arbetande sektorer.

Ju fler som verkar för att motverka utanförskap och bygga ett mänskligare samhälle ju bättre är det. Ny Gemenskap samverkar alltså med många. Med bl.a. Stockholms Stad har vi haft ett långt och gott samarbete.

Sedan några år har vi dessutom med dem ett IOP-avtal vilket betyder Idéburet Offentligt Partnerskap. Det är ett avtal mellan en eller flera idéburna organisationer och den offentliga sektorn. En modell av partnerskap som kan användas när varken traditionellt föreningsbidrag eller upphandling är en lämplig form.

Läs mer
bild på en kvinna

Vi bygger broar mellan människor

En fristående organistation

Det finns en styrka i att som Ny Gemenskap vara en fristående organisation. I de dagliga möten med utsatta så blir vi både känselspröt och blåslampa. Ny Gemenskap måste ofta snabbt och kreativt lösa dagliga utmaningar.

Dessa erfarenheter delar vi med oss av och diskuterar på de IOP-möten som hålls regelbundet. Delad kunskap utvecklar alla.
Dessutom har vi mycket samarbeten med fler församlingar inom Svenska Kyrkan, Frälsningsarmén, Stockholms Stadsmission, stiftelser, företag, fonder och många andra stöttepelare och sponsorer.

För att inte tala om alla fantastiska volontärer och privatpersoner som hjälper oss i stort och smått.

Vi är er alla evigt tacksamma och hoppas på fortsatt långt och gott samarbete.

HUR KAN JAG BIDRA PÅ RIKTIGT?

Frågor och svar om projekt

Några av våra samarbetspartners