Projekt

Ny Gemenskaps dagliga verksamhet består av insatserna på Västberga Gård och våra Kaféer i Gemenskap. Här finns vi till för hemlösa, utsatta och ensamma i stort sett varje dag året runt. Men vi samarbetar också med många andra aktörer inom både offentligt och ideellt arbetande sektorer.

Ju fler som verkar för att motverka utanförskap och bygga ett mänskligare samhälle ju bättre är det. Ny Gemenskap samverkar med många. Med Stockholms Stad har vi haft ett långt och gott samarbete.

Sedan några år har vi dessutom med dem ett IOP-avtal vilket betyder Idéburet Offentligt Partnerskap. Det är ett avtal mellan en eller flera idéburna organisationer och den offentliga sektorn. En modell av partnerskap som kan användas när varken traditionellt föreningsbidrag eller upphandling är en lämplig form.

Det finns en styrka i att som Ny Gemenskap vara en fristående organisation. I de dagliga möten med utsatta så blir vi både känselspröt och blåslampa. Ny Gemenskap måste ofta snabbt och kreativt lösa dagliga utmaningar. Nu. Här. Dessa erfarenheter delar vi med oss av och diskuterar på de IOP-möten som hålls regelbundet. Delad kunskap utvecklar alla.

Dessutom har vi mycket samarbeten med fler församlingar inom Svenska Kyrkan, Frälsningsarmén, Stockholms Stadsmission, stiftelser, företag, fonder och många andra stöttepelare och sponsorer. För att inte tala om alla fantastiska volontärer och privatpersoner som hjälper oss i stort och smått.

Vi är er alla evigt tacksamma och hoppas på fortsatt långt och gott samarbete.

Vill du göra skillnad? Här har du ett antal olika sätt:

1. Ge en gåva. Läs mer
Vill du stötta direkt? Gå via Swish. Scanna in QR-koden:

2. Bli månadsgivare. Läs mer.

3. Företag. Läs mer.

4. Bli medlem. Kostnadsfritt. Läs mer.

5. Bli volontär. Läs mer.

6. Artister. Läs mer.

7. Köp vår 50-årsjubileumsbok. Läs mer.