Vi hjälper hemlösa, utsatta och ensamma

Vi ser dig, hör dig, bekräftar dig

Vi hjälper hemlösa, utsatta, ensamma och många fler. Alla är välkomna!

I över femtio år har vi hjälpt hemlösa, utsatta och ensamma. Det kommer vi att fortsätta med så länge det behövs. Men vi hjälper verkligen inte bara hemlösa. Till Ny Gemenskap är alla välkomna, du behöver inte ha problem, du är välkommen precis som du är.

Sedan är det så att många av våra gäster som har olika typer av utmaningar. En del är ensamma, både unga och äldre. det finns både svenskfödda, nyanlända och flyktingar. Dessutom befinner sig en hel del i olika typer av utsatthet. Ekonomiskt, socialt, bostadsmässigt eller så lider de av psykisk ohälsa. Missbruk är heller inte ovanligt. Ny Gemenskap finns där för alla behövande. Som en fristad. Som ett hem. Som en familj.

Vår vision är att det inte ska finnas några hemlösa, ensamma eller utsatta. Tyvärr går det åt fel håll. Därför finns Ny Gemenskap.

Hemlöshet, utsatthet och utanförskap är inte egenskaper hos en individ som någon valt. Det är ett tillstånd som beror på många faktorer, bl.a. hur vårt samhälle fungerar. Det sociala skyddsnätet är tyvärr inte så finmaskigt. Det är lättare än många vet att falla igenom skyddsnätet. Då finns Ny Gemenskap som en pålitlig plats för den som behöver. I ur och skur. I sol och i regn. I medvind eller motvind.

Visst, varje människa har ett eget ansvar men varje människa behöver hjälp och sammanhang där man blir sedd, hörd och bekräftad. Det är också därför vi finns. Ny Gemenskap bemöter alla människor med respekt, omtanke, värme och med medmänsklighet. Det är därför vi också kan hjälpa till med samtal och rådgivning ut ur utsatta situationer. För den som vill. Det finns alltid lösningar även ur svåra och till synes hopplösa livssituationer.

Läs mer
hur arbetar vi på ny gemenskap att hjälpa hemlösa

Vårt arbete

Hur arbetar Ny Gemenskap?

Det vi gör är att vi öppnar upp våra kaféer och verksamheter nästan dagligen. Där erbjuder vi mat, kaffe, stöd, rådgivning och värme.

En stund att få vara i gemenskap med andra. Vi tar emot flera hundra gäster varje gång vi har öppet. Ofta är det 400-500 medmänniskor som kommer till oss. Eller fler. Ny Gemenskap har stillat hungern på 99 929 människor som lever i utsatthet bara under 2021.

Vi bjuder även ofta på sång och underhållning av våra fantastiska musikanter. På Västberga Gård kan även hemlösa få kläder, tvätta kläder och duscha.

När kylan blir för svår erbjuder vi även hemlösa EU-medborgare tak över huvudet. Det gör vi genom vårt projekt Extra kalla nätter.

HUR KAN JAG BIDRA PÅ RIKTIGT?

Frågor och svar om att hjälpa hemlösa

Några av våra samarbetspartners