mötesplats för ukrainska flyktingar på ny gemenskap omslag

Mötesplats för ukrainska flyktingar

Vi finns här för flyktingar i utsatthet

“Möteplats Ukraina” finns hjälp, stöd, rådgivning och gemenskap

Många ukrainska flyktingar har kommit till Sverige och de behöver hjälp med att integreras och hitta arbeten och meningsfulla sysselsättningar. Därför har vi startat ”Mötesplats Ukraina”.

Här hjälper vi till med stegförflyttning mot självförsörjning och arbete genom bland annat en digital portal där ukrainare och arbetsgivare kan hitta varandra: Ukraine Job Fair. Webbplatsen är utformad som en tredimensionell jobbmässa där ukrainska flyktingar i Sverige kan söka arbete, delta i spårkkurser, få information om arbetsmarknad och hitta andra kompetensutvecklande insatser. På Mötesplats Ukraina hjälper vi till att registrera CV i portalen.

Länk till Ukraine Job Fair

Men på Mötesplats Ukraina finns även krisstöd, social- och migrationsrättsligrådgivning, kultur- och fritidsaktiviteter, matkasseutdelning samt språk- och arbetsintegration. Allt för att skapa en drägligare tillvaro för dem som har flytt kriget och för att underlätta och hjälpa till med integrering in i det svenska samhället. För barn finns en lekhörna och vi bjuder på soppa, smörgås och kaffe.

Adress: Blecktornsgränd 13 vid Mariatorget
Öppettider: Tisdag och onsdag 13-16.00

“Mötesplats Ukraina” drivs tillsammans med Söders kristna råd, Söderhöjdskyrkan, Sociala missionen, Röda Korset och Soulidarity & Human rights.

bild på burkmat på mötesplats ukraina hos ny gemenskap
Kafé gäst på ett av ny gemenskaps kaféer mötesplats ukraina

Stötta ukrainska flyktingar

Hjälp fler ukrainska flyktingar i Sverige!

Swisha en gåva till 90 05 331
Du kan även betala in på plusgiro: 90 05 33-1

Märk din betalning med Ukraina. Tack för ditt stöd!

HUR KAN JAG BIDRA PÅ RIKTIGT?

Frågor och svar om mötesplats för ukrainska flyktingar

Några av våra samarbetspartners