volontär på ny gemenskap med ett trio av äldre i gemenskap

Äldre i gemenskap

Ingen ska behöva vara ofrivilligt ensam, varmt välkommen till oss

Ofrivillig ensamhet är ett växande problem, speciellt för många äldre. Så ska det inte behöva vara. Ny Gemenskap har under hösten 2023 startat ett nytt projekt med fokus på aktiviteter i gemenskap för åldersgruppen 65+. Här kommer att finnas möjlighet att delta i en bakningsgrupp, gå på utflykter, stadsvandringar och mycket mer. Aktiviteter fylls på vartefter.

VÄLKOMMEN ATT DELTA I EN SAMTALGRUPP OM DÖDEN.

Vi igår genom några filosofiska, religiösa och vetenskapliga perspektiv om döden. Tillsammans reflekterar vi kring perspektiven, vad det innebär och vilka känslor döden väcker hos varje deltagare.

Lisa som håller i samtalen studerar till socialpedagog och har alltid gillat att bejaka döden och vikten av att föra samtal om det som är gemensamt för oss alla. Vi ses och samtalar om olika perspektiv under tre tillfällen.

Tisdag 5 Mars går vi igenom några filosofiska perspektiv som vi tillsammans reflekterar över samt delar våra egna tankar kring vad döden innebär för oss.

Tisdag 12 Mars reflekterar vi tillsammans kring några religiösa perspektiv.

Tisdag 19 Mars reflekterar vi kring några vetenskapliga perspektiv.

Samtalsgruppen är öppen för alla som är minst 65 år och sker på Ny gemenskap, Västberga gård. Max 8 deltagare. Samtalsgruppen är kostnadsfri men anmälan krävs. Till Västberga gård tar du dig enkelt med buss 165 från Liljeholmen som stannar på Västberga gårdsväg. Sen är det bara 100 meter till oss.

Datum: Tisdag 5, 12 och 19 mars
Tid: Kl. 10.00-12.00
Samling: Ny Gemenskap Västberga, Västberga gårdsväg 30
Anmälan:marie.henningsson@nygemenskap.org, 08-122 070 20

Genomförda aktiviteter

Följ med på en konstutställning som väcker tankar!
Se ”The mystery of Banksy – a genius mind”

Banksys konstverk ses ofta som unika och tankeväckande. Hans verk är kända för att ha sociala och politiska budskap och de uttrycker ofta samhällskritik. De har en förmåga att få betraktaren att tänka och reflektera över olika ämnen. Banksys konst har haft stor inverkan på gautkonstens popularitet och acceptans.

Vi startar dagen på Västberga gård klockan 10:30 för att samtala om storord och världsfrågor. Vi äter en gemensam lunch i Västberga för att sedan åka gemensamt till Stadsgårdsterminalen. Efter utställningen samtalar vi om vad vi sett. Vi avslutar dagen senast 15:30. Aktiviteten är öppen för alla som är minst 65 år. Max 8 deltagare. Anmälan krävs.

Datum: Tisdag 30 januari
Tid: Kl. 10.30-15.30
Samling: Ny Gemenskap Västberga, Västberga gårdsväg 30
Kostnad: 15 kr för lunchen
Anmälan:marie.henningsson@nygemenskap.org, 08-122 070 20

Läs mer om Banksy och utställningen här

Spela äventyrsgolf tillsammans med oss på Tolv som ligger vid Globen. Vi samlas hos Ny Gemenskap i Västberga och äter lunch tillsammans. Sedan åker vi till Tolv och utmanar varandra på minigolfbanan. Aktiviteten är öppen för alla som är minst 65 år. Du betalar inget för minigolften utan endast 15 kr för lunchen i Västberga. Till Västberga tar du dig enkelt med bl.a. buss 165 från Liljeholmen, bussen stannar på Västberga gårdsväg sedan är det bara en promenad på 100 meter till oss. Max 8 deltagare så skynda att anmäl dig!

Datum: fredag 29 december
Tid: kl. 11.30-15.00
Samling: Ny Gemenskap Västberga
Adress: Västberga gårdsväg 30
Anmälan: marie.henningsson@nygemenskap.org, 08-122 070 20

äldre i gemenskap från ny gemenskap spelar minigolf på en minigolfbana

Kom och baka med oss i Västberga

Här får du möjlighet att baka och umgås med andra! Inga förkunskaper krävs utan det viktiga är att vara i gemenskap, lära sig nya saker och njuta av det goda. Hit är alla välkomna, vem man än är. Bakningsgruppen håller till en trappa upp i huset och hiss saknas. Till Västberga tar du dig enkelt med bl.a. buss 165 från Liljeholmen, bussen stannar på Västberga gårdsväg sedan är det bara en promenad på 100 meter till oss. Bakningsgruppen är gratis.  Anmälan krävs så skynda att anmäl dig!

Startdatum: 23 oktober, men det finns platser kvar till kommande måndagar
Veckodag: Måndagar
Tid: kl. 9.30-12.30
Adress: Västberga gårdsväg 30
Anmälan: marie.henningsson@nygemenskap.org
Frågor?
 Ring 08-221709

HUR KAN JAG BIDRA PÅ RIKTIGT?

Frågor och svar om projekt

Några av våra samarbetspartners