Donera pengar till välgörenhet – bidra till Ny Gemenskap!

Donera pengar till välgörenhet är en fantastisk insats från den som donerar. Donationen utvecklar samhället, gemenskapen och sammanhållning. Inte minst viktigt i dessa tider. Det finns många organisationer och projekt runt om i världen som arbetar för att göra en positiv skillnad och bidra till en bättre värld, det är precis det som vi på Ny Gemenskap gör.

När du donerar pengar, se till att du vet vad din donation kommer att användas till och hur mycket av den som kommer att gå till själva ändamålet.
Det är också viktigt att du känner dig bekväm med organisationens värderingar och verksamhet.

Tack vare att Ny Gemenskap har ett 90-konto kan du känna dig extra trygg. 90-konton styrs av Svensk Insamlingskontroll som är en ideell förening vilken gör årliga kontroller av alla med 90konton. Svensk Insamlingskontroll säkrar att insamlingen håller hög kvalité och beviljar dessutom nya 90konto. Det är inte vilken organisation som helst som kan få ett 90-konto. Kraven är höga och kontrollerna noggranna. 

Vi på Ny Gemenskap kan garantera att din gåva kommer till glädje för många utsatta i samhället – kanske främst till personer som brukar räknas till fattiga men även personer från andra grupper med skiftande behov och bakgrunder. Utanförskap räknas inte alltid i pengar och utsatthet kan ha många ansikten. Ny Gemenskap värderar alla lika och möter sina gäster i ögonhöjd. Tillsammans som medmänniskor och jämlikar. Människovärdet är aldrig förhandlingsbart.

Vår verksamhet underlättas av donationer

Vår huvudsakliga verksamhet består av de insatser som vi gör på vårt ”center” i Västberga samt våra kaféer.
Här finns vi till för hemlösa, utsatta och ensamma i stort sett varje dag.

Där erbjuder vi ett rejält mål mat samt gemenskap och värme, vilket uppskattas av våra gäster.
I Västberga så finns även dusch, tvätt och kläder för hemlösa flera dagar i veckan.
Ju mer bidrag – donationer – desto bättre service kan vi erbjuda de utsatta.
Förhoppningsvis så kan denna service leda till ett bättre liv eller åtminstone en bättre tillvaro för de som behöver vår hjälp.

Hur donerar jag pengar till välgörenhet på Ny Gemenskap?

Även om du kan bidra till ny gemenskap på flera sätt, som volontär, närvarande medmänniska på caféer etc så är det fortfarande mycket viktigt för verksamheten med Donationer.

Ny Gemenskap har ett 90-konto hos Insamlingskontroll, vilket innebär att insamlingen sköts på ett etiskt och ansvarsfullt sätt och att pengarna går till ändamålet (minst 75% av de totala intäkterna) utan oskäliga kostnader (högst 25% av de totala intäkterna). Du ska som givare aldrig känna dig lurad.

200:- räcker till 15 portioner frukost.

Varje dag serverar vi 400-500 portioner till behövande, så även om din donation är av det mindre slaget så gör det nytta varje dag.

Donera pengar som månadsgivare

För att kunna ha en trygghet i vår verksamhet och verkligen kunna bidra med mat och kläder till de hemlösa är det nödvändigt med någon form av fast bidrag så att vi kan beräkna vilka resureser vi har och hur mycket pengar vi kan ge till de hemlösa varje månad.

Därför uppskattar vi dig som månadsgivare för att du ger oss trygghet och kan hjälpa oss att donera till välgörenhet med samma pengar varje månad.

Gör en insats för samhället och det utsatta – Donera pengar till välgörenhet!

Kom ihåg att varje donation till oss på Ny Gemenskap har ett värde.

Det gäller oavsett storlek, din donation kan kan göra en skillnad och bidra till att förbättra någons liv.

Så det är aldrig för sent att bidra till Ny Gemenskaps samhällsstöjdande verksamhet genom att donera pengar till välgörenhet för hemlösa!

håller i en varm kopp

HUR KAN JAG BIDRA PÅ RIKTIGT?

Frågor och Svar om att donera pengar till välgörenhet och Ny Gemenskap

Några av våra samarbetspartners