Donera pengar till Ny Gemenskap

Att donera pengar till välgörenhetsorganisationer som Ny Gemenskap, vilket är ett välgörande ändamål som innebär ett kraftfullt sätt att göra en positiv skillnad i världen.

Genom att ge ekonomiskt stöd till välgörande ändamål såsom Ny Gemenskap så bidrar du till att hjälpa utsatta människor samt främja en positiv och inkluderande samhällsutveckling.

Dona pengar till välgörenhet som engagerar dig

När du väljer en välgörenhetsorganisation som arbetar inom de områden och verksamheter som engagerar dig så är det återigen självklart lika viktigt att du ska känna dig säker på att du väljer en pålitlig välgörenhetsorganisation som vi är på Ny Gemenskap.

Tryggheten i att donera till godkända, seriösa välgörenhetsorganisationer (såsom t.ex. Ny Gemenskap) är en garant för att du kan vara säker på att de pengar som du donerar verkligen når fram och används till de slags verksamheter och ändamål som du avsåg.

Du behöver inte göra en grundlig research när du vill donera till Ny Gemenskap

Din främsta garanti är att Ny Gemenskap har ett 90-konto vilket innebär att vi årligen kontrolleras och godkänns av Svensk Insamlingskontroll. Det är en ideell förening som gör årliga kontroller av alla med 90konton, säkrar att insamlingen håller hög kvalité och beviljar 90konto. Men det står dig naturligtvis fritt att ändå göra grundlig research så att du kan välja en pålitlig välgörenhetsorganisationer för att säkerställa att din donation når fram till rätt ändamål. Om du fortfarande skulle vara osäker.

Varje donation, oavsett storlek, kan göra en verklig skillnad och hjälpa till att skapa en bättre framtid för dem som behöver det som mest.

Närmare 90% av samtliga kronor som doneras till Ny Gemenskap kommer till de som behöver de bäst: de hemlösa och utsatta.

Om avdragsgilla och skattefria donationer

Donationer avdragsgilla:

  • Avdragsgilla donationer är gåvor som kan dras av från enskildas eller företags skattepliktiga inkomster
  • Genom att ge avdragsgilla donationer så kan man minska sin skatteskyldighet samtidigt som man stödjer välgörenhetsändamål
  • Det kan vara värt att undersöka vilka organisationer och insatser som är berättigade till avdrag för att göra mest möjliga nytta med sina donationer

Donationer skattefria:

  • Skattefria donationer är gåvor som inte beskattas vid mottagarens sida
  • Genom att göra skattefria donationer så kan man bidra till välgörenhetsändamål utan att behöva betala skatt på beloppet
  • Det är viktigt att känna till de specifika reglerna och villkoren för skattefria donationer för att dra nytta av dessa förmåner

Donera pengar till Ny Gemenskaps verksamhet

Ny Gemenskap är en väl etablerad och respekterad välgörenhetsorganisation som fått erkännande och stöd från olika institutioner och samhällsaktörer för vårt arbete med att hjälpa hemlösa och utsatta människor.

Om du vill stödja vår verksamhet med att hjälpa hemlösa och utsatta människor så kan du göra det genom att antingen donera din tid och ditt engagemang som volontär eller genom att donera pengar.

HUR KAN JAG BIDRA PÅ RIKTIGT?

Frågor och svar om att donera pengar

Några av våra samarbetspartners