Gåva till välgörenhet – ett medmänskligt initiativ
En gåva till välgörenhet, ibland kallad en välgörenhetsgåva, är en frivillig donation av pengar, resurser eller tid till en organisation eller ändamål som syftar till att:
- Hjälpa utsatta människor
- Främja socialt välbefinnande
- Bidra till samhällets utveckling
Välgörenhetsgåvor kan vara en kraftfull och meningsfull handling, eftersom de kan göra verklig skillnad i människors liv och samhället som helhet.
En del tycker att det är något nedvärderande av andra medmänniskor att idka välgörenhet. Det tycker inte vi på Ny Gemenskap. Din gåva till vår verksamhet gör verkligen livet lite lättare för många av våra gäster. En gåva, liten som stor, till Ny Gemenskap hamnar alltid där den bäst behövs. Och vi vet att många bäckar små gör stor skillnad.
Gåva till välgörenhet för att hjälpa utsatta människor
En gåva till välgörenhet såsom Ny Gemenskap kan hjälpa utsatta människor på olika sätt.
Gåvan kan tillhandahålla grundläggande behov som:
- En gåva kan användas för att tillhandahålla mat, kläder, tak över huvudet eller andra grundläggande behov till människor i nöd.
- Det kan bidra till att lindra deras omedelbara svårigheter
- Skapa en tryggare och mer stabilt livssituation för dem
- En gåva kan ge tilllgång till hälso- och sjukvård
- Hälsa och sjukvård kan ge utsatta människor tillgång till adekvat vård och hjälpa till att förbättra deras hälsa och livskvalitet.
Hur en gåva till välgörenhet kan främja socialt välbefinnande
En gåva till välgörenhet kan främja socialt välbefinnande genom att skapa sociala sammanhang och möjligheter till gemenskap.
Genom att finansiera aktiviteter och mötesplatser kan gåvor minska känslan av isolering och ensamhet hos utsatta människor.
Dessutom kan gåvor användas för att etablera stödgrupper, mentorskapsprogram eller kamratstöd, vilket skapar en känsla av samhörighet och ömsesidigt stöd.
Vi ser till att främja inkludering och jämlikhet och genom det så kan gåvor bidra till att skapa en mer rättvis och förstående samhällsmiljö där olikheter accepteras.
Genom utbildnings- och medvetandegörandeprogram kan gåvor sprida kunskap om sociala frågor och hjälpa till att ändra attityder och beteenden.
Genom att ge en gåva till välgörenhet kan man aktivt bidra till att förbättra socialt välbefinnande och skapa positiva förändringar.
Hur kan en gåva till välgörenhet bidra till samhällets utveckling?
En gåva till välgörenhet kan bidra till samhällets utveckling genom att stödja projekt och initiativ som syftar till att lösa samhällsproblem, främja utbildning, hälsa eller miljömedvetenhet.
Genom att kanalisera resurser till organisationer och program som arbetar för social rättvisa, ekonomiskt stöd för utsatta grupper eller hållbarhetsinitiativ, så kan gåvor spela en avgörande roll för att skapa positiva förändringar och bygga ett starkare och mer inkluderande samhälle för alla.
Verksamheten på Ny Gemenskap stödjer all verksamhet mot hemlöhet
Kort sagt så hjälper vår verksamhet på Ny Gemensksap till med hjälpa utsatta människor med enkla saker som ett mål, en dusch och en stunds värme.
Vi främjar de hemlösas sociala välbefinnande genom att erbjuda samtal och annat stöd i bland annat kontakter med hemlösa.
Allt detta bidrar till samehällets utveckling och små steg mot en bättre värld. Tack vare din gåva till välgörenhet.
Frågor och svar om Ny Gemenskaps verksamhet
Swisha till 900 53 31 eller använda Gåvoplusgiro 900 533–1 eller gå in via den här länken. Ny Gemenskaps verksamhet är helt beroende av olika former av stöd och speciellt pengagåvor. De gör att vi kan fortsätta att stötta medmänniskor i olika former av utsatthet med mat, rådgivning, kläder, kultur, aktiviteter och gemenskap. I stort sett varje dag. Året runt. Tack vare vårt 90-konto kan du vara trygg med att din gåva verkligen når fram. Visste du att vi i snitt serverar 400-500 gratis frukostportioner varje dag? Det kallar vi medmänsklighet i praktiken.
Varje bidrag gör nytta hos Ny Gemenskap och våra månadsgivares insatser är vi extra tacksamma för. Här kan du bli månadsgivare. Som månadsgivare hjälper du till att långsiktig bygga upp trygg och stabil verksamhet i Ny Gemenskap. Du vet att ditt bidrag gör konkret nytta och vi ökar våra möjligheter att förstärka och planera för en ännu mer kvalitativ verksamhet. Det tar tid och det är ett arbete som alltid måste utvecklas. Som månadsgivare blir ditt bidrag en del av verksamhetsutvecklingen. Och ditt stöd når fram, din garanti för detta är vårt 90-konto.
https://nygemenskap.org/testamente/Vill du att ditt testamente ska göra skillnad för hemlösa, ensamma och utsatta människors liv? Genom att skriva in Ny Gemenskap i ditt testamente hjälper du oss att fortsätta vårt viktiga arbete och ditt testamente blir dessutom kostnadsfritt att ta fram. Ny Gemenskap samarbetar med den juridiska digitaltjänsten Jurio. På deras hemsida kan du upprätta ett testamente på under 15 minuter – var och när det passar dig. Du kan i ditt testamente ge ett sista bidrag till medmänniskor i utsatthet. En grupp som tyvärr växer allt mer. Gå in här och läs mer.
Våra volontärer är till en stor del ryggraden i Ny Gemenskap. De bryr sig. De vill göra skillnad. De ger ökad kraft till verksamheten med sitt engagemang, sin energi och sin kreativitet. Alla behövs och man kan hjälpa till på många olika sätt. Även om vi helst ser att man hjälper till lite mer regelbundet så är alla goda krafter välkomna. Besök gärna någon av våra verksamheter för att lära känna oss lite närmare. Dels kan man hjälpa till vid enskilda tillfällen eller så kan man vara volontär regelbundet t.ex. 1 gång/månad. Du måste ha fyllt 18 år för att bli volontär hos oss. Läs mer här.
Ja, man kan verkligen bidra som företag. Vi har idag flera givande samarbeten med olika organisationer.
Våra samarbetspartners kallar vi för våra stöttepelare.
Några exempel är Stiftelsen Bertil Strömberg, Stiftelsen Oscar Hirschs Minne och Byggmästare Axel Alms Stiftelse.
Är du intresserad av att bli en stöttepelare eller samarbetspartner?
Tryck på knappen nedan för att lära dig mer eller hör av dig Christer Odebrand, insamlare: christer.odebrand@nygemenskap.org
Frågor och Svar angående välgörenhet