Insamling av kläder till Ny Gemenskap

Insamling kläder – tillsammans så skapar vi en bättre och drägligare tillvaro för de mest utsatta i Stockholm. Om du samlar in kläder och skor och ger dem till Ny Gemenskap så är du med och gör skillnad, dina kläder kommer direkt till någon med stort behov. Vi vet vad våra gäster behöver och vi garanterar att kläderna hamnar rätt.

Så kan du bidra till vår insamling av kläder till behövande

Behovet av kläder och skor är alltid stort hos vår gäster. Speciellt framåt vintern då kylan attackerar in i märg och ben. Kläder på kroppen är en mänsklig rättighet men många av de som hamnar i utsatthet har vare sig råd eller möjlighet att köpa nytt. Att donera kläder till utsatta människor gör en därför en verklig skillnad i deras liv. Genom Ny Gemenskap så vet du att din insamling av kläder ger direkt nytta.

Genom att bidra till Ny Gemenskaps klädinsamling så vet du att kläderna kommer göra nytta. Snabbt och direkt. Den som kommer till Ny Gemenskap blir väl omhändertagen och behöver inte känna vare sig skam eller skuld. Vi möter varje behövande precis som hen är och gör vårt bästa för att lösa just den personens behov.

Kläderna du gett bort kan ge både värme och komfort till de som annars själva skulle ha svårt att få tillgången till det.

Många utsatta tar redan idag del av vår insamling av kläder

Klädinsamlingen hos Ny Gemenskap gynnar och bidrar till en stor grupp utsatta människor i Stockholm kan få hjälp. Att sedan kläder som inte längre används av sin ägare kommer andra till nytta bidrar till både en bättre miljö och en hållbarare värld. Det är också viktigt.

Då vi ser och förstår helheten av människors olika typer av utsatthet i samhället så inkluderar detta därmed människor som exempelvis är:

  • Hemlösa
  • Flyktingar
  • Ekonomisk utsatta
  • I psykisk eller fysisk utsatthet
  • Beroende eller i missbruk
  • Socialt begränsade
  • Diskriminerade på grund av sin etnicitet, könstillhörighet/sexuell läggning, religion eller funktionsnedsättning
  • På något annat sätt blivit exkluderade i samhället

Ny Gemenskap har redan idag hjälpt tusentals i utsatthet, men vi strävar ständigt att hitta fler då många skäms för att själv behöva uppsöka hjälp.

Det kommer förmodligen tyvärr alltid finnas människor i behov av klädermen tillsammans kan vi krympa skaran genom att sträcka ut en hjälpande hand ihop med värmande och hela kläder i passande storlek. Det är också att visa medmänsklighet i praktiken. Det är Ny gemenskaps löfte till omvärlden. Det är därför vi finns.

QR kod Ny Gemenskap

Vanliga frågor och svar om Ny Gemenskaps insamling av kläder

Så deltar du i Ny Gemenskaps: Insamling kläder

Att delta i klädinsamlingen hos Ny Gemenskap är enkelt!
Du kan exempelvis börja genom att själv rensa ut de kläder som du inte längre använder eller behöver.
Se bara till att kläderna är rena och i gott skick.
Därefter lämnar du enkelt och smidigt in kläderna på någon utav våra insamlingsplatser eller containrar runt om i staden.

Till sist får gärna även sprida vårat budskap vidare genom att tipsa andra till att också bidra i vår insamling kläder.

Ditt bidrag är av stor betydelse för Ny Gemenskap och människor i utsatthet

Var med och gör skillnad på riktigt!

Tillsammans skapar vi en bättre tillvaro för utsatta i Sverige där vi ser till att dina kläder direkt, utan mellanhänder går till de som behöver det som mest.

Tack för att du vill vara med att bidra i vår insamling av kläder.

Några av våra samarbetspartners