Insamling för välgörenhet

Insamlingar till välgörenhet är en kraftfull metod för att samla in medel och stödja välgörande ändamål runt om i världen. Eller varför inte i din egen, omedelbara omgivning? Att låta insamlingen gå till Ny Gemenskaps verksamhet, vi finns i Stockholm, är dessutom en bra idé om du vill ha garanti för att resultatet av insamlingen gör nytta. Ny Gemenskap kan dessutom hjälpa till med råd, inspiration och tips om du önskar.

Det finns många eldsjälar som vill göra skillnad men som inte har tid att jobba som t.e.x. volontär. Du kanske är en av dem? Genom att kraftsamla och starta en insamling för välgörande ändamål under en begränsad tid så har du en möjlighet att mobilisera människor och skapa en positiv förändring i samhället. Det sprider goda energier, känns meningsfullt och bygger både relation och positiv gemenskap.

Att starta en insamling

För att starta en insamling så behöver man först identifiera ett specifikt ändamål eller en organisation att stödja. Det kan vara allt från att bekämpa hunger, sjukdomar och fattigdom till att främja utbildning eller skydda miljön.

Om du väljer att din insamling ska göra skillnad för medmänniskor i olika typer av utsatthet så är det en bra idé att låta resultatet av insamlingen stötta Ny Gemenskaps verksamhet. I mer än 50 år har vi stöttat utsatta och gör det i stort sett varje dag på våra kaféer och på Västberga Gård. Året runt. Vi garanterar att medlen når fram till de behövande och vårt 90-konto är dessutom en extra trygghet. 90-kontot garanterar att minst 75% av pengarna når fram.

Efter att ha klargjort syftet för insamlingen så kan man välja olika metoder för att samla in medel.

Såsom att:

  • Organisera evenemang
  • Använda digitala plattformar
  • Genomföra en kampanj i sitt nätverk

Vill du ha hjälp och stöd av oss på Ny Gemenskap så hör av dig. Vi har lång erfarenhet av vad som fungerar när man ska starta en insamling och hjälper dig gärna om du vill.

QR kod Ny Gemenskap

Frågor och svar om insamlingar

Informera om insamlimgen

För att nå ut till människor och inspirera dem att delta så är det avgörande att sprida information om insamlingen.
Genom att t.ex. berätta en engagerande historia och förklara varför ändamålet är så viktigt så kan du motivera andra att bidra.

För att bygga förtroende och visa att insamlingen är ändamålsenlig och pålitlig så är det självklart också viktigt att vara transparent och tydlig kring hur medlen kommer att användas.

Insamling för hemlösa

Att starta en insamling för hemlösa är ett viktigt sätt att bidra till deras välbefinnande och hjälpa till att skapa en positiv förändring i deras liv.
Genom att organisera en insamling för hemlösa så kan du samla in resurser som kan användas för att tillhandahålla tak över huvudet, mat, kläder och andra grundläggande behov för någon som är hemlös.
Genom att sprida medvetenhet om hemlöshetens utmaningar och behoven som finns kan du inspirera andra att engagera sig och bidra.

Några av våra samarbetspartners