Klädinsamling – en viktig del av Ny Gemenskaps verksamhet

Klädinsamling är ett sätt att visa medmänsklighet

Ny Gemenskaps gäster har ofta behov av nya kläder. Många som hamnar i olika former av utsatthet har inte råd eller orkar inte med att sköta sina kläder. Många har fullt upp med att överleva dagen.

Det är därför som klädinsamling är en viktig del av Ny Gemenskaps verksamhet. Vi vill hjälpa våra gäster både med mat, gemenskap men också med kläder om det behovet finns. Dessutom är klädinsamlingar är en viktig del av återvinnings- och hållbarhetstänkande. Hållbarhet ska gälla både människor, miljö och produkter. Det slängs alldeles för mycket i onödan.

Skänk istället kläder du inte längre använder till Ny Gemenskap. Då kommer de till nytta och glädje för en medmänniska. Om vi inte kläderna kan fungera för våra gäster så kan de komma till nytta på fler sätt:

  • Samlar in kläder som inte längre används så kan de ges nytt liv och bidra till att minska avfallet och miljöpåverkan
  • Donerar kläder till insamlingar så kan vi gemensamt ta ett steg mot att minska avfallet, främja återvinning och stödja människor i nöd
  • Säljer kläder som inte är direkt användbara för hemlösa eller andra behövande (såsom t.ex. aftonklänningar, högklackade skor och accessoarer) i second hand-butiker så kan välgörenhetsorganisationer samla in ekonomiska medel för andra väsentliga delar av sin verksamhet för hemlösa och andra utsatta människor 

Klädinsamlingar till behövande

När en välgörenhetsorganisation som Ny Gemenskap organiserar klädinsamlingar till behövande så kan kläder exempelvis ges till de som behöver dem mest, såsom:

  • Kläder till hemlösa
  • Kläder till flyktingar
  • Människor i ekonomiskt utsatta situationer

Klädinsamlingar kan även bidra till diverse olika sociala projekt och hållbarhetsprogram.

QR kod Ny Gemenskap

Frågor och svar om klädinsamlingar

Ny Gemenskaps klädinsamlingar

Ny Gemenskap bedriver klädinsamlingar för att stödja hemlösa, flyktingar och personer i socialt och/eller ekonomiskt utsatta situationer i Sverige.
Genom att samla in kläder från generösa givare kan vi erbjuda varma kläder och andra nödvändigheter till dem som behöver det mest.

Insamlade kläder förbättrar livskvaliteten

Klädinsamlingar som syftar till att förbättra livskvaliteten för hemlösa, flyktingar och personer i socialt och/eller ekonomiskt utsatta situationer genom att ge dem tillgång till kläder som skyddar mot kyla och väderförhållanden gör en enorm skillnad för dessa människor.
Genom att donera kläder till Ny Gemenskap så kan du bidra till att lindra utsatthet och skapa en meningsfull skillnad i människors liv.

Ny Gemenskaps insamling av kläder

Ny Gemenskap bedriver klädinsamlingar för att stödja:

  • Hemlösa
  • Flyktingar
  • Personer i socialt och/eller ekonomiskt utsatta situationer 

Kontakta oss om du har frågor eller vill bidra till en klädinsamling.

Några av våra samarbetspartners