Lotsning och vägledning –
vi hjälper utsatta och hemlösa människor i rätt riktning

Ny Gemenskap lyssnar, stöttar och ger råd – till den som vill och behöver

Lotsning och vägledning hos Ny Gemenskap tar utsattas situation till ett bättre välmående. Hos oss får alla komma som de är, maten och gemenskapen är oftast det viktigaste. Men när magen inte kurrar längre så är ett samtal och ett varmt möte en möjlighet att ta ett steg ur en utsatt situation.

Ny Gemenskap erbjuder inte behandling eller processer men vi vet att våra samtal och möten uppskattas. Vi ställer inte krav som skrämmer utan vi börjar alltid med att lyssna och försöka förstå. Vi kan därefter ge lotsning och vägledning, vi har många kontakter inom bl.a. socialtjänst, vård och omsorg men framförallt är vi stöttande medmänniskor som finns där för den som behöver. Och vill.

Tillsammans skapar vi ett tryggare och varmare samhälle för utsatta, ensamma och hemlösa. Det är det vi kallar medmänsklighet i praktiken.

Ny Gemenskap lotsar och vägleder utsatta människor till mer trygghet

Vårt fokus ligger alltså inte bara på att tillfredställa de grundläggande mänskliga behoven och att ge materiellt stöd, utan också på att skapa:

  • Varma möten
  • Reflekterande samtal 
  • Känsla av delaktighet
  • Trygghet
  • Glädje

Vi strävar efter att möta människor på lika villkor och vi värnar alla människors lika värde, rättigheter och möjligheter! Helt oberoende av religiösa eller politiska övertygelser eller tidigare ståndpunkter.

Så lotsar och vägleder vi

För oss på Ny Gemenskap är en viktig del av vårt arbete att vägleda utsatta och hemlösa människor på deras resa mot ett bättre liv.

Genom att erbjuda praktisk hjälp, rådgivning, samtal och olika aktiviteter så ser vår lotsning till att ge människor den nödvändiga kunskapen och stödet att ta kontroll över sin egen situation.
Detta är i sin tur viktigt för att individen själv kan skapa grunden i en hållbar och trygg förändring i sitt liv.

Vi är helt enkelt här, för att ge utsatta en trygg och stöttande hand när de navigerar genom livets utmaningar.

Var med och bidra i vår lotsning

För att kunna erbjuda ett bredare och mer holistiskt stöd är varje hjälpande resurs till stor hjälp för oss i vårt pågående arbete. 

Oavsett om din hjälp är i form av gåva eller hand, så skapar vi tillsammans ett tryggare samhälle samt bättre framtid för de utsatta och hemlösa. 

Genom att bidra till vår lotsning, kan  helt enkelt göra skillnad i någon annans liv genom att vara med och skapa en mer inkluderande och rättvis värld.

På Ny Gemenskap får varje individ en chans att hitta trygghet, hopp och nya möjligheter i livet.

Tillsammans skapar vi hopp

Hos Ny Gemenskap är vi dedikerade till att hjälpa och stötta utsatta människor på deras resa mot en bättre framtid.

Genom vår vägledning och lotsning ger vi dem verktygen och den support de behöver för att övervinna sina utmaningar och hitta nya möjligheter. Vi tror på att människor kan förändras när de får rätt stöd och vi bjuder in dig att vara en del av den positiva förändringen

Tillsammans kan vi ge hopp och möjligheter till dem som behöver det i form av kunnande och rätt lotsning

HUR KAN JAG BIDRA PÅ RIKTIGT?

Vanliga frågor och svar om lotsning hos Ny Gemenskap

Några av våra samarbetspartners