Varför finns vi?

Ny Gemenskap föddes 1968 med en vision om ett mänskligare samhälle med plats för alla och där ingen hamnar i utanförskap. Ny Gemenskap är en ideell förening som är öppen för alla. Vi är politiskt och religiöst obundna.

Vi startade 1968 med visionen om ett samhälle där ingen ställs åt sidan, ingen kallas avvikande och där alla accepteras på sina egna villkor. Vi såg ett hårdnande samhällsklimat där fler och fler hamnade i utanförskap. Det ville vi motverka. Och det vill vi fortfarande. Varje dag. Året runt. I gemenskap. Hemlöshet och utanförskap är inte egenskaper hos en individ utan ett tillstånd som bl.a. beror på hur vårt samhälle fungerar. Varje människa har ett eget ansvar men varje människa behöver stöd och sammanhang där man blir sedd, hörd och bekräftad. Det är därför vi finns.

Vi skapar medmänskliga mötesplatser

Ny Gemenskap förverkligar sin vision genom att skapa mötesplatser för människor med olika bakgrund, ålder och livssituation. Ingen väljer utanförskap frivilligt. När samhällets skyddsnät brister finns vi där som medmänniskor. Ny Gemenskap ser till varje individs resurser och möjligheter. Med hjälp av anställd personal, schemalagt volontärsarbete samt omfattande frivilligt ideellt arbete har Ny Gemenskap gjort skillnad i mer än 50 år.

Det ska vi fortsätta med. Vill du vara med och göra skillnad?

HUR KAN JAG BIDRA PÅ RIKTIGT?

Några av våra samarbetspartners