Våra volontärer

Som volontär hos Ny Gemenskap gör du skillnad på riktigt. Och bidrar till
ett medmänskligare samhälle.

Våra volontärer är till en stor del ryggraden i Ny Gemenskap. De ger ökad kraft till verksamheten med sitt engagemang, sin energi och sin kreativitet. Vill du vara en av våra volontärer? Läs mer här och fyll i formuläret nedan. Besök oss gärna och kom på någon av våra informationsträffar. Om du gör en intresseanmälan så får du också vårt nyhetsbrev ”Volontären” fyra gånger om året med inbjudningar till informationsträffar, inspirationsmöten, nyheter, händelser och annat läsvärt.

För att bli volontär hos oss behöver du ha fyllt 18 år. Du kan hjälpa till på många olika sätt. För planeringens skull ser vi helst att du hjälper till mer regelbundet men det är inte nödvändigt. Du kan alltså hjälpa till vid enskilda tillfällen eller så kan du vara volontär mer regelbundet. Alla volontärer bidrar efter bästa förmåga. Alla behövs och alla goda krafter är välkomna. Besök gärna någon av våra verksamheter för att lära känna oss lite närmare. Det finns många olika möjligheter att engagera sig som volontär.

1. Söndag lunch och program
Söndagarna på Västberga Gård kl 12-15.30 med lunch och program, genomförs enbart med volontärer och där behöver vi blir fler.

2. Kaféverksamhet
Vi har fyra kaféer, Söder, Norrmalm, Östermalm och Vällingby, som har öppet måndag-fredag kl. 9-12. Dessutom har vi ett eftermiddagskafé på Kungsholmen som har öppet kl. 13-17. På våra kaféer möter vi våra gäster med mat, värme, gemenskap och möjligheter till råd och vägledning.

3. Jul och Påsk i Gemenskap
Att dela en måltid har alltid varit en av människans viktigaste stunder för att stärka gemenskapen. Under Jul och Påsk i Gemenskap
arrangerar vi därför möjligheten att både äta och mötas.

3. Vinternatt 
Vinternatt behöver volontärer till sin verksamhet, framförallt under vinterhalvåret. Läs mer på vår hemsida.

4. Biltransporter
Vi behöver hjälp med biltransporter, för att hämta skänkt mat/bröd, skjutsa medlemmar, hämta kläder och mycket annat.

5. Insamling av kläder
Kläder kan skänkas till alla våra öppna verksamheter under våra respektive öppettider. Under vinterhalvåret behövs strumpor/vantar, mössor, kängor, långkalsonger, varma kläder.

6. Andra erfarenheter och kunskaper
Om du har andra erfarenheter och kunskaper du vill dela med dig av så är du varmt välkommen. Vi är en öppen och frisinnad förening.

7. Bli ambassadör
Bli en ambassadör för Ny Gemenskap och medmänsklighet i praktiken. Bli medlem, (är kostnadstfritt), berätta om oss, prenumerera på vårt nyhetsbrev, gilla oss på Facebook … Tillsammans gör vi världen lite ljusare, varmare och mer fylld av hopp.

Läs om en av våra volontärer 

Här har du lite mer formell information i pdf-format om du vill läsa mer och ladda ned.

Volontärpolicy Ny Gemenskap 2022

Volontärspolicy Överenskommelse Ny Gemenskap 2021

Här hittar du mer information om respektive kafé och om öppna huset i Västberga Gård.

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss via mail, sms eller telefon. Vi bjuder in till informations- och inspirationsträffar några gånger om året. OBS! Det är en intresseanmälan och du förbinder dig inte till något. Hoppas vi får se dig hos oss. Varmt välkommen.

ANMÄL DIG TILL ATT BLI VOLONTÄR

*” anger obligatoriska fält

... på följande plats(er):*

HUR KAN JAG BIDRA PÅ RIKTIGT?

Några av våra samarbetspartners