Penninggåva till Välgörenhet

Penninggåva är en donation eller bidrag i form av pengar som ges till en organisation, förening eller välgörenhetsändamål. För Ny Gemenskap har penninggåvor en helt avgörande betydelse. Men framförallt tycker vi att en penninggåva är ett sätt att visa empati och medmänsklighet.

För Ny Gemenskaps gäster kan en penninggåva vara ett varmt mål mat, en gratis frukost eller möjligheten till biljetter till kollektivtrafiken. När ekonomin är körd i botten vittnar många gäster om hur svårt det är att bara ta sig fram i staden. Många går istället. Och alldeles för ofta i trasiga skor.

Idag serverar t.ex. Ny Gemenskap ca 400-500 gäster gratis frukost på våra kaféer och i Västberga Gård. Vi brukar beräkna att en frukost kostar ungefär 20:- i inköp och i och med inflationen har allt blivit ännu dyrare.

Penninggåvor blir alltså ett påtagligt sätt att finansiera olika behov och ändamål, såsom att förbättra servicekvaliteten, genomföra projekt, köpa mat, material eller stödja verksamheten. För antalet medmänniskor som hamnar i olika former av utsatthet ökar tyvärr. Lågkonjunktur, inflation och ett allt kallare samhällsklimat gör att fler och fler hamnar i utanförskap. Det är därför Ny Gemenskap finns.

Så, din penninggåva är ett konkret sätt att bidra och hjälpa till att göra en positiv skillnad för dina utsatta medmänniskor genom att tillhandahålla nödvändiga resurser för att uppnå Ny Gemenskaps mål – en mänskligare, mer inkluderande och mer empatisk värld. Ett samhälle där människor bryr sig om varandra och bjuder in till gemenskap.

Alla behöver någon form av familj och det vittnar många av våra gäster om. För många är Ny Gemenskap en form av familj. Det är vi stolta och tacksamma över. Det ska vi fortsätta att vara. Och kom ihåg, vårt 90-konto är din trygghet och garanti på att pengarna når fram till de som behöver det mest. De som hamnat i utsatthet.

QR kod Ny Gemenskap

 
Frågor och Svar om Penningåvor

Penninggåva till Ny Gemenskap

Det finns flera sätt att bidra till Ny Gemenskaps verksamhet.
Du kan ge en enstaka pengagåva. Om du ger 200 kr, exempelvis räcker det till frukost för femton personer. 
Just nu så serverar vi minst 400-500 personer frukost varje Dag och ditt enskilda bidrag behövs.

Du kan också blir månadsgivare där du ger ett valfritt belopp varje månad till Ny Gemenskap.
Då bidrar du till att verksamheten kan ha en långsiktig stabil planering där finansieringen är tryggad.

Du som privatperson behöver inte betala skatt utan din penninggåva är skattefri.

Hur gör jag för att ge en penninggåva till Ny Gemenskap?

Du går lämpligen in på vår ”gåvomodul” Nygemenskap.se.

Där väljer du om du vill vara månadsgivare eller ge engångsbelopp samt välja vilken betalningsmetod.

Där kan du välja om du ska betala med kort eller faktura.
Du kan även välja att betala via Swish eller plusgiro.

Faktum är att du bestämmer helt själv!
Enkelt sagt så finns det många sätt att ge Ny Gemenskap din penninggåva.

Några av våra samarbetspartners