Mötesplats Ukraina

Många ukrainska flyktingar har kommit till Sverige och de behöver hjälp med att integreras och hitta arbeten och meningsfulla sysselsättningar. Därför har vi startat ”Mötesplats Ukraina”.

Här hjälper vi till med stegförflyttning mot självförsörjning och arbete genom bland annat en digital portal där ukrainare och arbetsgivare kan hitta varandra: Ukraine Job Fair.  Webbplatsen är utformad som en tredimensionell jobbmässa där ukrainska flyktingar i Sverige kan söka arbete, delta i spårkkurser, få information om arbetsmarknad och hitta andra kompetensutvecklande insatser. På Mötesplats Ukraina hjälper vi till att registrera CV i portalen. Projektet är medfinansierat av ESF’s program CARE under projektnamnet Care for Ukraine.

Länk till Ukraine Job Fair

Men på Mötesplats Ukraina finns även krisstöd, social- och migrationsrättsligrådgivning, kultur- och fritidsaktiviteter, matkasseutdelning samt språk- och arbetsintegration. Allt för att skapa en drägligare tillvaro för dem som har flytt kriget och för att underlätta och hjälpa till med integrering in i det svenska samhället. För barn finns en lekhörna och vi bjuder på soppa, smörgås och kaffe.

Adress: Blecktornsgränd 13 vid Mariatorget
Öppettider: Måndag, tisdag och onsdag 13-15.30

Mötesplats Ukraina drivs av  Soulidarity & HumanRights, Ny Gemenskap, Röda Korset Syd Ost och Söder Kristna Råd

Hjälp fler ukrainska flyktingar i Sverige! Swisha en gåva till 90 05 331 eller scanna QR-koden nedan. Du kan även betala in på plusgiro: 90 05 33-1

Märk din betalning med Ukraina. Tack för ditt stöd!

 

 

Vi har 90-konto som är en kvalitetsstämpel och din garanti för att ditt bidrag gör nytta i praktiken och att pengarna går till de behövande. Varje dag.