Mötesplats för ukrainska flyktingar

Aldrig förr har behovet att medmänsklighet och konkreta insatser varit större. Ny Gemenskap har stöttat socialt utsatta i mer än 50 år och kommer att fortsätta så länge det behövs. Nu behöver våra grannar från Ukraina stöd. Därför har vi startat ”Mötesplats Ukraina”.

Här finns hjälp att komma närmare arbetsmarknaden via jobbsök och utbildning i enklare arbeten. Vi informerar om sociala rättigheter och åtaganden och ger allmän information som gäller för nyanlända. På plats finns även rekryteringshjälp som inriktar sig just på nyanlända.

På mötesplatsen finns även stöd för psykisk hälsa genom tolkar, krisstödjare, diakoner och samtalsterapeuter. Vi erbjuder även utomhusaktiviteter och en självförsvarskurs för kvinnor. För barn finns en lekhörna och vi bjuder på soppa, smörgås och kaffe samt delar ut kläder. Allt för att skapa en dräglig tillvaro för dem som har flytt kriget i Ukraina.

Adress: Blecktornsgränd 13 vid Mariatorget
Öppettider: Tisdagar mellan kl. 13-18

Hjälp fler ukrainska flyktingar i Sverige! Swisha en gåva till 90 05 331 eller scanna QR-koden nedan. Du kan även betala in på plusgiro: 90 05 33-1

Märk din betalning med Ukraina. Tack för ditt stöd!

 

 

Vi har 90-konto som är en kvalitetsstämpel och din garanti för att ditt bidrag gör nytta i praktiken och att pengarna går till de behövande. Varje dag.