Skänka kläder till flyktingar

Hos Ny Gemenskap kan du skänka kläder till flyktingar. I dagens Sverige befinner sig de allra flesta flyktingar i en komplex och mycket utsatt situation. Många flyktingar har tvingats lämna sina hemländer på grund av krig, förföljelse eller andra svåra omständigheter. Många har bara med sig de kläder de går och står i. Där kommer din klädgåva göra extra stor nytta.

Vill du vara med och bidra genom att skänka kläder till flyktingar i Sverige?

Det har nog inte undgått någon att det idag finns många flyktingar från Ukraina som kommit till Sverige på flykt från den rådande krigssituation.

Vi får inte heller glömma bort att det finns flyktingar från betydligt fler områden runt om i världen idag. I maj 2023 är 110 miljoner människor på flykt från krig, konflikter och förföljelse i världen. Siffran har ökat i över 10 år. Det kommer utmana hela världens förmåga att visa medmänsklighet.

Ny Gemenskap kommer inte kunna hjälpa alla men lovar att göra sitt bästa för hjälpa alla behövande som kommer till oss.

På ”Mötesplats Ukraina” kan flyktingar och behövande från det landet få extra mycket hjälp. I Kafé Södermalm har vi vikt måndag, tisdag och onsdag kl 13-15.30 för medmänniskor från Ukraina.

Här erbjuds krisstöd, social- och migrationsrättslig rådgivning, kultur- och fritidsaktiviteter, matkasseutdelning samt språk- och arbetsintegration. Allt för att skapa en drägligare tillvaro för dem som har flytt kriget och för att underlätta och hjälpa till med integrering in i det svenska samhället. För barn finns en lekhörna och vi bjuder på soppa, smörgås och kaffe.

Genom att skänka kläder till flyktingar bidrar du till att förbättra deras livsvillkor och underlätta deras integration i Sverige. Många flyktingar kommer hit med begränsade resurser och är i akut behov av kläder för att klara sig i det nya landet.

Tillsammans sträcker vi ut en hjälpande hand till de behövande!

QR kod Ny Gemenskap

Vanliga frågor och svar om att skänka kläder till flyktingar

Ny Gemenskaps prioriterar alla människor som flytt sitt land

Förutom Ukraina har Sverige flyktingar från olika delar av världen. Några av de andra länderna där flyktingar kommer ifrån idag inkluderar Syrien, Afghanistan, Irak, Somalia, Eritrea, Iran och Sydsudan.

Det är viktigt att notera att flyktingströmmarna kan variera över tid, och att det kan finnas människor från olika länder som söker skydd och asyl i Sverige beroende på de pågående konflikterna samt humanitära kriserna runt om i världen.

Sverige strävar efter att erbjuda stöd och skydd till människor som flyr från förtryck och förföljelse oavsett deras nationalitet och därmed prioriterar Ny Gemenskap alla flyktingar.

Så kan du hjälpa vårt arbete genom att skänka kläder till flyktingar Stockholm

Du som bor i Stockholm kan enkelt skänka kläder till flyktingar genom att besöka våra insamlingsplatser. Framförallt önskar vi att klädgåvor ges till Kafé Södermalm och till oss på Västberga Gård.

Där kan du lämna dina klädgåvor tryggt och säkert med vetskap om att just dina kläder kommer att gå till människor som befinner sig i en nuvarande utsatthet.

Vi tar emot tacksamt emot kläder och skor som är i:

  • Gott skick – det vill säga rena och hela utan påtagligt slitage
  • Alla storlekar – från bebis till senior 
  • Andrahand eller nytt – det spelar ingen roll
  • Säsong – vi anpassar utdelningen av kläder till rådande klimat och säsong. Dina sommarkläder sparas till sommaren om det är vinter när du ger och vice versa.
skänka kläder och barnkläder till flyktingar

Din gåva betyder mycket oavsett storlek

Tillsammans med Ny Gemenskap kan du göra en verklig skillnad i flyktingarnas liv.

Genom att skänka kläder ger du dem inte bara praktiskt stöd utan också en känsla av värme och omtanke.

Var med och sprid lite ljus i tillvaron för flyktingar i Sverige genom att via Ny Gemenskap skänka kläder till flyktingar.

Några av våra samarbetspartners