Skänka kläder till hemlösa

Ge värme genom att skänka kläder till hemlösa. Ingen väljer att bli hemlös eller att hamna i utsatthet. Otur, omständigheter, olyckor, arbetslöshet … Det finns tusentals anledningar till att någon hamnar i hemlöshet. Det vet vi på Ny Gemenskap och vi vet också hur viktigt för självkänslan det är att ha kläder som är hela och rena.

När du skänker kläder till hemlösa kan du göra stor skillnad

Genom att skänka kläder och skor till hemlösa människor så har det ofta en direkt positiv inverkan på deras livssituation. Det finns få saker som signalerar så mycket utanförskap och utsatthet som trasiga och slitna kläder. Det är också en viktig anledning till att Ny Gemenskap förmedlar kläder till behövande. Vi bryr oss både om både kropp och själ.

Dina kläder kommer alltså inte bara ge de behövande skydd mot kyla och väderlek, utan också en känsla av värdighet samt självrespekt. Alldeles för många dömer fortfarande sina medmänniskor efter utseendet. Du får inte en andra chans till ett gott fösta intryck.

Att få en värdig möjlighet att klä sig i rena och hela kläder, har även en betydande effekt på hemlösas självkänsla och välbefinnande. Den känslan kan vara det första steget ur en svår livssituation.

Kläder som är hela och rena signalerar att bäraren bryr sig och det hjälper ofta även till att skapa en känsla av samhörighet. Något som i vissa fall kan ha en avgörande betydelse till lyckade samtal och möten.

QR kod Ny Gemenskap

Vanliga frågor och svar om att skänka kläder till hemlösa

På Ny Gemenskap hamnar dina skänkta kläder direkt till den i behov

När du lämnar in kläder till Ny Gemenskap så hamnar dina skänkta kläder direkt i händerna till dem som behöver de som mest.

Vi ser till att dina kläder når direkt fram till hemlösa och utsatta människor i framför allt Stockholm utan onödiga mellanhänder.

Genom din generositet kan vi tillsammans ge hemlösa en omedelbar lättnad och en känsla av värdighet.

Var kan jag skänka kläder till hemlösa hos Ny Gemenskap?

Du kan skänka kläder till hemlösa hos Ny Gemenskap genom att besöka vår insamlingsplats vid vår huvudlokal i Västberga Gård och/eller på Kafé Södermalm på Blecktornsgränd 13 vid Mariatorget.

Vi har dedikerade insamlingsboxar där du kan lämna dina klädgåvor på ett smidigt sätt.

Alternativt kan du kontakta oss genom sajten för att få information om våra andra insamlingsplatser eller möjligheter till avhämtning.

Vi är tacksamma för ditt bidrag!

Tillsammans med Ny Gemenskap gör du livet lite enklare för någon i utsatthet

Ditt stöd ger hopp och skapar möjligheter till en direkt förändring.

Genom att läsa mer om oss, volontärarbeta eller skänka gåvor kan du ge hemlösa tillgång till mat, kläder, skydd och stöd som behövs för att överleva och återfå sin värdighet.

Du får även gärna sprida våra budskap vidare till andra som vill skänka kläder till hemlösa. Och bli gärna medlem i föreningen. Det är kostnadsfritt och du får vara med att påverka utvecklingen. Hur du än gör hoppas vi på att du berättar om Ny Gemenskap och blir en ambassadör för medmänsklighet.

Några av våra samarbetspartners