Skänka skor – steg för steg förändrar vi utsattas liv

Skänk nya eller gamla skor till Ny Gemenskap och tillsammans hjälper vi utsatta, ett kliv fram! Att stå stadigt, att vara grundad, att vara trygg. Det är behov som vi alla har. Det försöker vi ge och förmedla. Bra och hela skor ger stabilitet och självkänsla.

Att skänka skor till Ny Gemenskaps gäster och behövande gör skillnad.

Hjälp oss att göra skillnad genom att skänka skor till behövande. Att inkludera och visa mänsklig omsorg handlar inte bara om mat och möten. Fungerande kläder och skor gör bäraren tryggare och ökar självkänslan.
Det vittnar många av våra gäster om och det är därför vi gärna tar emot både skor och kläder.

Genom att ge bort dina skor du inte längre behöver så kan du bidra till att förbättra livet för andra människor i behov. Dina skor kan bli en värdefull resurs för dem som saknar tillräckligt med skor eller är i svåra omständigheter.

Ta steget och skänk dina skor idag för att sprida värme och komfort till dem som behöver det mest. Tillsammans kan vi göra en positiv förändring genom en enkel handling. För många av våra gäster ger vi stöd och rådgivning i små steg. Ett i taget. Och sedan ett steg till. Vi finns där för att lyssna, förstå och dela med oss av det vi har. Skorna är avgörande på livets stig.

QR kod Ny Gemenskap

Vanliga frågor och svar om att skänka kläder till flyktingar

Vilka sorts skor kan jag skänka?

Vi tar tacksamt emot olika typer av skor för våra hjälpinsatser.
Här är några exempel på skor som du kan donera:

  • Vardagsskor – Oavsett om det är sneakers, sandaler, eller promenadskor, är vardagsskor alltid efterfrågade. Många människor behöver bekväma och funktionella skor för sin dagliga verksamhet.
  • Vinterskor – Under kalla månader är varma och isolerande vinterskor avgörande för att skydda fötterna mot kyla och fukt. Stövlar, kängor och termoskor är välkomna bidrag för att hjälpa människor att hålla sig varma.
  • Barnskor – Barn växer snabbt, och det kan vara svårt för familjer att hålla jämna steg med deras skostorlekar. Skänkta barnskor, från små barn till tonåringar, kan ge stöd till familjer som kämpar ekonomiskt.
  • Arbets- eller sportskor – För personer som behöver särskilda skor för jobbet eller fritidsaktiviteter är gåvor av arbets- eller sportskor mycket värdefulla. Det kan inkludera skyddsskor för industriellt arbete eller specialskor för sportaktiviteter.
  • Gummistövlar – Vid regniga dagar är det många som idag saknar funktionsdugliga gummistövlar. Kolla gärna igenom stövlarna en extra gång då gummit lätt torkar ut och bildar sprickor som vatten läcker in igenom.

Vi vill betona att skorna bör vara i gott skick och rena för att kunna ge bästa möjliga hjälp till de behövande.
Tack för ditt bidrag och för att du hjälper oss att göra skillnad i människors liv.

Somliga går i trasiga skor, säg vad beror det på?

Denna textrad av Cornelis Vreeswijk känner nog de flesta till men vad beror det egentligen på?
Vad många kanske inte heller tänker på är att fler och fler dagligen faktiskt inte har möjlighet till att skaffa sig nya skor.

Det finns flera faktorer som kan bidra till att vissa människor befinner sig i en situation där de går i trasiga skor som ekonomisk utsatthet, psykisk ohälsa eller missbruksproblematik.

På Ny Gemenskap tycker vi det är viktigt, att vi som samhälle arbetar tillsammans för att minska klyftan och se till att alla har tillgång till ordentliga skor samt andra nödvändiga resurser.

Genom att skänka skor och stödja vår hjälporganisation kan vi hjälpa till att göra skillnad för dem som befinner sig i en utsatt situation.

skänka skor till välgörenhet ny gemenskap

Tillsammans minskar vi människors utsatthet

Genom att skänka skor till Ny Gemenskap bidrar du till att förbättra livssituationen för personer i behov och hjälper till att skapa en mer inkluderande och solidarisk samhällsgemenskap.

Tack för att du väljer oss för att skänka skor!

Några av våra samarbetspartners