Stöd en hemlös – välgörenhet
som gör skillnad

Stöd en hemlös – bli den som skapar skillnad för en person som lever i utsatthet. Ge en gåva till Ny Gemenskap så gör du skillnad. Hemlöshet har många ansikten men känslan av rotlöshet och utanförskap är densamma för de flesta i den situationen. Ny Gemenskap blir därför ofta som ett hem för många i hemlöshet.

Göra skillnad – stöd en hemlös!

Ditt bidrag gör det möjligt för oss att erbjuda trygghet, hjälp och hopp till hemlösa och utsatta individer.

En hemlös är inte bara en person som bor under broar och i trapphus. Hemlöshet kan se så olika ut. Många bor här och där. En tid hos en vän, ibland på Centralen, sedan några varv på nattbussen för att sedan kanske hitta ett tillfälligt boende. Och sedan börjar karusellen om igen.

Visst, det finns härbärgen där man kan få bo några dagar men där är det ofta ett tufft klimat. Stölder, våld och hot hör till vanligheterna. Det därför som många hemlösa inte vågar eller vill vara på härbärgen. Med ditt stöd kan vi ge hemlösa en andra chans i livet.

Varje donation bidrar till mat, vägledning till tak över huvudet och värme för de mest utsatta. Tillsammans kan vi skapa en trygg och inkluderande gemenskap för dem som behöver det som mest. 

Vi vet att det finns hopp och vägar ut ur även de till synes mest hopplösa situation. Det har vi varit med om många gånger. Hos Ny Gemenskap har alla människor ett lika värde och i varje person ser vi en människa som med rätt stöttning kan ta sig vidare. Vidare till ett liv fyllt av ljus, möjligheter och en spännande framtid. Vägen dit kan ofta börja hos oss på Ny Gemenskap. Ditt bidrag gör verklig skillnad! På riktigt.

QR kod Ny Gemenskap

Frågor och svar om att stötta hemlösa

Hemlöshet och utsatthet

Hemlöshet och utsatthet är en komplex och utmanande verklighet för många människor.

Att exempelvis leva utan en trygg bostad, kan drabba individer i alla åldrar eller bakgrunder och kan ibland komma plötsligt.
Det kan vara ett resultat av olika faktorer såsom ekonomiskt utanförskap, missbruk, mentala hälsoproblem eller bristande socialt skyddsnät.

För dem som befinner sig i denna situation är vardagen fylld av osäkerhet och svårigheter. Det handlar inte bara om att sakna ett tak över huvudet utan även om att vara utan grundläggande resurser som mat, kläder, sjukvård eller socialt umgänge.

Vill du stödja en hemlös person?

I de utsattas alla utmaningar, ser Ny Gemenskap till hjälpa på riktigt!
Genom att stödja eller samarbeta med oss så kan vi tillsammans skapa förändring och ge hopp till dem som behöver det som mest.

Varje gåva, stor eller liten, spelar en roll i att göra skillnad och skapa en mer rättvis och inkluderande värld för alla.

Stöd en hemlös Stockholm – vi möter dagligen på nya människor som hamnat i utsatthet! Bland annat när vi serverar frukost på våra kaféer och Västberga Gård. I stort sett varje dag får 400-500 medmänniskor ett närande mättande morgonmål. Och dessutom kan vi också ofta erbjuda lunch, gratis eller till självkostnadspris.

Gör skillnad i en hemlös persons liv tillsammans med Ny Gemenskap

Att ge stöd till en hemlös person kan vara en avgörande faktor för att förändra deras liv.

Som väletablerad och engagerad hjälporganisation som vi på Ny Gemenskap är, kan du vara med och göra verklig skillnad.

Tillsammans kan vi skapa en varaktig och meningsfull förändring i dessa människors liv och ge dem hopp om en bättre framtid.

Varmt välkommen att kontakta oss på Ny Gemenskap om du har frågor kring: Stöd en hemlös.

Några av våra samarbetspartners