Välgörenhet – stöd och hjälp 
till utsatta medmänniskor!

Välgörenhet är en kraftfull mekanism för att stödja och hjälpa utsatta människor runt om i världen. En del ser välgörenhet som något man gör bara för att döva sitt dåliga samvete. Så ser inte Ny Gemenskap på det. Att göra väl kan väl aldrig vara fel? Och att just göra något är det som vi tagit fasta på i Ny Gemenskap. Många bara pratar men vi finns där. Nästan varje dag. Året runt. Vi gör. Vi är. Vi finns till. För alla. Det är därför vi säger att vi verkar för medmänsklighet i praktiken.

Välgörenhetsorganisationer – ryggraden inom välgörenhet

Ny Gemenskap är en del av den stora familjen av välgörenhets-organisationer. Och vi är inte konkurrenter. Vi är kollegor och en del av det viktiga civilsamhället som finns där när det offentliga, (stat, kommun och regioner), inte klarar av att möta samhällets alla utmaningar.

Välgörenhetsorganisationer finns ofta närmare verkligheten och de människor som har utmaningar och problem. Ofta är även organisationerna mer lättrörliga och flexibla än den offentliga verksamheten. De kan snabbare hitta nya vägar och annorlunda lösningar vid behov. Allt behöver inte utredas, dokumenteras eller dras i långbänk. Ny Gemenskap är ett exempel på en sådan mindre men flexibel organisation.

Donationer spelar en avgörande roll för att välgörenhetsorganisationer ska kunna bedriva sin verksamhet och göra en positiv inverkan på utsatta människors liv och situation.

Genom donationer kan välgörenhetsorganisationer tillhandahålla livsnödvändiga resurser och tjänster till dem som behöver det mest.

Pengar som doneras kan användas för att förse människor med mat, rent vatten, tak över huvudet, medicinsk vård och utbildning.
Donationer kan också hjälpa till att finansiera program och projekt som syftar till att bekämpa fattigdom, främja hälsa och även skydda mänskliga rättigheter.

Din gåva och bidrag gör alltså skillnad. Ha inte dåligt samvete, gör något istället. Om du kan, och har råd, bli månadsgivare. Att sätta av en summa i månaden skapar kontinuitet och trygghet för organisationen och de behövande.

Naturligtvis vill vi att du helst blir månadsgivare till Ny Gemenskap men det viktiga är att du tänker på andra och inte glömmer att din gåva också är ett sätt att visa empati och medmänsklighet. Något som världen behöver mer av. Mycket mer av. Tillsammans gör vi skillnad och skapar en bättre värld. En gåva, stor som liten, är ett viktigt steg du kan ta.

QR kod Ny Gemenskap

Frågor och svar om välgörenhet

Genom välgörenhetsorganisationer kan du stödja de mest sårbara i samhället

För välgörenhetsorganisationer som Ny Gemenskap så är donationer en viktig källa till finansiering.
Välgörenhetsorganisationer är i ständigt behov av resurser för att kontinuerligt kunna driva sin verksamhet och fortsätta hjälpa dem som är mest sårbara i samhället.
Donationer möjliggör för organisationerna att anställa personal, utbilda volontärer, köpa material och utrustning samt utveckla och implementera projekt och program.

Donationer, en enorm kraft inom välgörenhet

Att hjälpa utsatta människor direkt är svårt för privatpersoner.
Hur gärna man än vill, så har man små möjligheter att nå dem man vill hjälpa.
Därför har donationer till välgörenhetsorganisationer en oerhörd potential att göra skillnad och förändra människors liv.

Genom att ge till välgörenhetsorganisationer, såsom Ny Gemenskap, så kan vi alla bidra och spela en roll när det gäller att:

  • Minska lidande
  • Bygga upp människor så att de får en ärlig chans i samhället
  • Bygga upp hållbara, inkluderande samhällen som ger alla en ärlig chans i liviet
  • Skapa en mer rättvis och inkluderande värld – bra för oss alla

Varje donation, oavsett storlek, kan därför göra en betydande skillnad.
Inte minst kan det ge hopp och stöd till dem som behöver det mest.

Hjälp Ny Gemenskap att göra skillnad för utsatta medmänniskor

Genom donationer från privtpersoner och företag så kan en välgörenhetsorganisation som Ny Gemenskap utöka sitt arbete och nå ut till fler behövande människor.
Det kan innebära att vi kan expandera vår verksamhet och våra program till nya områden, erbjuda hjälp till fler utsatta grupper i samhället samt utveckla nya initiativ för att adressera specifika problem och behov.

Vill du bidra till välgörenhet?

Några av våra samarbetspartners