Aktuellt


Under rubriken “Aktuellt” lyfter vi fram nyheter men också det som är viktigt att veta, speciella händelser, tankar och annat som synliggör och speglar vår verksamhet. Det kan vara händelser och personer som försvunnit i de sociala mediebruset eller utmanande frågeställningar. Helt enkelt saker som är lite extra viktiga att synliggöra.

 

 

Välkommen till politisk debatt om hemlöshet

 

Vad vill politikerna från alla partier i Stadshuset göra för att minska hemlösheten och den sociala utsattheten i Stockholm? Och hur ska samhället se till att den enskilda människan får det stöd som behövs för att klara sin vardag? Detta och mycket mer får du reda på under Ny Gemenskaps politiska debatt som äger rum på Västberga söndagen den 28 augusti kl. 13.30.

Deltagande politiker:
Jan Jönsson (L), Gabrielle Gjerswold (MP), Gabriel Kroon (SD), Karin Gustafsson (S), Michaela Hollis (KD), Alexandra Mattsson (V), Kristin Jacobsson (V) och Ole-Jörgen Persson (M).

Debatten leds av Margaretha Svensson Paras, ordförande i Ny Gemenskap och Sven-Erik Wånell, en av grundarna i Ny Gemenskap.

DATUM: söndag 28 augusti

TID: kl. 13.30 – ca 15.30

PLATS: Västberga gård, Västberga gårdsväg 30

RESVÄGAR MED SL: T-bana till Liljeholmen/Högdalen, buss 165 till Drivhjulsvägen eller Västberga gårdsväg.

Ingen föranmälan krävs.

Varmt välkommen!

Läs hela

Lunchmeny på Västberga

Varje vardag serverar Västberga en god och näringsrik lunch för 20 kr från kl. 12. Nu kan du numera se vad vi har på menyn för aktuell vecka. Vi serverar alltid ett vegetariskt alternativ och i många rätter ingår mycket grönsaker.

Se veckomatsedel här

Adress: Västberga gård, Västberga gårdsväg 30

 

Läs hela

GemenskapsNytt Juni 2022

Nu har ett nytt GemenskapsNytt kommit. Här kan du läsa om alla öppettider och aktiviteter i sommar hos Ny Gemenskap. Du hittar även information om vårt midsommarfirande, politisk debatt i augusti samt Lunch i Gemenskap. Trevlig läsning.

Ladda ner GemenskapsNytt Juni 2022

Läs hela

Öppettider i sommar

Behovet av mat, stöd och gemenskap tar inte uppehåll fast det är sommar och sol. Därför kommer vissa av våra verksamheter ha öppet hela sommaren:

Kafé Söder och Kafé Vällingby: Öppet hela sommaren mellan kl. 9-12 varje vardag. Eftermiddagarna är stängt i Vällingby och öppnar igen 1 september. Eftermiddagarna på Kafé Söder har öppet tom 22 juni sen är det stängt över sommaren. Dock har vi öppet på tisdagar em för ukrainare mellan kl. 13-18.

Västberga: Öppet varje vardag: mån, tis, tors och fre kl. 9-15. Ons kl. 9-13.30. Lördagar är stängt juni-augusti och öppnar igen 3 september. Sista söndagsöppet är den 5 juni. Öppnar igen på söndagarna 21 augusti.

Kafé Kungsholmen: stängt mellan 23 juni – 14 augusti.

Kafé Norrmalm och Kafé Östermalm: Stängt mellan 24 juni – 7 augusti.

Läs hela

Susanne jonglerar författarskap, sång och volontäruppdrag på Ny Gemenskap

Susanne Boll, författare och aktuell med en ny bok, lever för att försöka förstå hur människor fungerar. Och det får hon göra på flera sätt. I Söderhöjdskyrkan tar Kafé Södermalm emot flera hundra gäster på vardagarna och serverar dem frukost. Det handlar om hemlösa, utsatta och ensamma människor. Kaféet drivs av anställda på Ny Gemenskap, men även ett gäng volontärer och Susanne är en av dem. Hon har alltid velat göra något konkret för att hjälpa till i samhället. Och det får hon göra på Ny Gemenskap.

Läs hela

Besök av borgarråd

Idag har Kafé Kungsholmen haft besök av Erik Slottner, äldre- och trygghetsborgarråd (KD), i Stockholms stad.
Läs hela

Läs senaste GemenskapsNytt

Nu har senaste GemenskapsNytt kommit som gäller från och med april fram till sommaren. Läs om våra gruppverksamheter, öppettider och Lunch i Gemenskap som arrangeras på lördagar runt om i Stockholm. Du hittar även information om sommarens utflykter som går till Vadstena Pilgrimscenter samt Ekholmen i Stockholms skärgård. Anmälan krävs för att delta. Och du missar väl inte Västbergas gårdsfest 5 juni där det bjuds på musik och vernissage.

GemenskapsNytt #3 April 2022

Läs hela

Vi öppnar Mötesplats för ukrainska flyktingar

Varje tisdag mellan 13-18 har vi öppet i Söderhöjdskyrkan för dig som har kommit hit som flykting från Ukraina. Det kommer att bjudas på lättare lunch, kaffe och te och finnas en lekhörna för barn. Det kommer även att finnas psykologer, krisstödjare, pedagoger och tolkar på plats.

Varmt välkomna till Söderhöjdskyrkan, Blecktornsgränd 13 vid Mariatorget.
Mötesplatsen arrangeras av Ny Gemenskap tillsammans med Söders kristna råd, Söderhöjdskyrkan och Röda korset.
Läs hela

Påsk i Gemenskap i radion

I morse, 14 april, intervjuades Helene Rödbro från Ny Gemenskap om Påsk i Gemenskap i P4 Stockholm. I inslaget berättar hon bland annat om varför vi ordnar Påsk i Gemenskap, vad det betyder för gästerna och såklart när och var vi kommer att ha Påsk i Gemenskap i år.

Lyssna 1 timme och 17 minuter in i programmet så hör ni inslaget.

https://sverigesradio.se/avsnitt/1914068

Ny Gemenskap arrangerar Påsk i Gemenskap tillsammans med:
Immanuelskyrkan
Västermalms församling
Hela Människan Stockholms län

Läs hela

Välkommen att fira Påsk i Gemenskap!

I år får vi återigen fira påsk tillsammans inomhus med mat, musik på vissa håll och självklart gemenskap.  För de som inte vill delta inomhus finns möjligheten att ta med en lunchlåda istället.

Påskafton 16 april kl. 12–14
Immanuelskyrkan, Kungstensg. 17, T-bana Rådmansgatan.

Påskdagen 17 april kl. 12–14
Västberga Gård, Västberga Gårdsväg 30

Annandag påsk 18 april kl. 12–14
Kungsholmens Kyrka
Kl. 11 Temamässa, Kaplansbacken 1
Kl. 12-14 Påsk i Gemenskap, Parmätargatan 3

Läs hela